Hjemmeopplåsing snart historie?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I lengre tid har det vært mulig å låse opp mobilen sin ved å kjøpe en kode eller sende den inn til noen som kan låse opp ved hjelp av andre metoder. Dette vil operatørene nå ha en slutt på.

 

Flere mobilprodusenter har nå begynt å legge inn nye og kraftigere sperrer som gjør det vanskelig, om ikke umulig å låse opp mobilen uten å gå om operatøren

 

Vi skal ikke gå så veldig inn i de tekniske detaljene, men dette innebærer blant annet at området hvor informasjonen om operatørlåsen er lagret i de senere årene har blitt ganske kraftig beskyttet.

 

Nokia best i klassen

Nokia er den mobilprodusenten som har kommet lengst i å tette sikkerhetshullene, sier Fredrik Grevstad daglig leder i Unlockshop.no til Mobilen.no.

 

- Etter at metoden for å lage koder ble kjent for et par år siden har produsentene gjort flere forsøk på å endre kodene, men det har aldri tatt lang tid å knekke de nye kodene, sier han.

I de aller nyeste modellene, særlig i de kostbare 3G-modellene, har Nokia lagt inn en ny type beskyttelse som tilsynelatende er umulig å knekke.

Sikkerheten er også økt mot de som kan få tak i kodene fra Nokia. Tidligere hadde alle operatører utstyr for å lage slike koder selv, men nå er det kun et fåtall av Nokias verksteder som har dette utstyret.

 

På plassen bak Nokia finner vi BenQ Siemens, som også har gjort det vanskelig å fjerne låsen. De fleste av deres mobiltelefoner må fysisk skrus opp og et punkt på hovedkortet må kortsluttes mens man omgår sperren.

 

Operatørene positive

Både Telenor og NetCom har tidligere sagt at de vil bli mer forsiktige med å tilby subsidierte, billige mobiltelefoner hvis folk fortsetter å låse opp telefonene sine selv.

 

Telenor Mobil setter pris på at produsentene endelig har begynt å sette en stopper for denne uautoriserte opplåsningen.

 

- Vi kommer nok til å fortsette å selge låste telefoner i samme grad som før, vår egen tjeneste for å få fjernet operatørlåsen etter at bindingstiden er over har også blitt forbedret og er nå raskere, sier informasjonssjef i Telenor Atle Lessum til Mobilen.no.

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen