Hjemmenettverket skal bli en lek

Hjemmenettverket skal bli en lek

Microsoft ble i går klar med RTM-versjon (levering til produksjon) av Windows Home Server (WHS) 2011, med kodenavn «Vail». Dette er en ny versjon av en server for hjemmebrukere som skal bli enda enklere enn før.

TechNet-og MSDN-abonnenter skal etter planen ha muligheten til å laste ned serveren i begynnelsen av april, og alle andre skal kunne laste ned serveren for eventuell evaluering like etter dette.

Microsoft har tidligere fått kritikk for å fjerne Drive Extender-muligheten i testversjonen, men programvaregiganten holder fast ved avgjørelsen om å fjerne muligheten i den endelige versjonen. Flere tredjepartsutviklere jobber visstnok med løsninger som skal gi den samme funksjonen.

Blant nyheter i WHS 2011 er Windows Server 2008 R2-kjerne, DLNA 1.5-støtte, nye installasjonsrutiner, støtte for Mac-klienter, og støtte for hjemmegrupper i Windows 7.

Les mer om nyhetene i WHS 2011 i dette DOCX-dokumentet, og generelt om Windows Home Server på microsoft.com.

WHS 2011 skal være tilgjengelig i språkversjoner som engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk og svensk, men ikke norsk. OEM-leverandører vil trolig være klar med WHS 2011-produkter i mai 2011.

(Kilder: Zdnet, Windows Home Server Blog)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen