Hjemmelaget kamerarigg gir deg en «ut av kroppen»-opplevelse
(Bilde: YouTube)

Hjemmelaget kamerarigg gir deg en «ut av kroppen»-opplevelse

Snedig oppfinnelse kombinerer GoPro-kamera og Oculus Rift-brillene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De mye omtalte VR-brillene Oculus Rift har ennå ikke kommet på forbrukermarkedet, men i mellomtiden får utviklerversjonene av brillene stadig nye, kreative bruksområder som er relevante også for fotografer.

Tidligere har vi blant annet skrevet om et 360-graderskamera som lar deg gjenoppleve virkelige omgivelser med Oculus Rift, og kameradroner kommer nå også med støtte for VR-brillene.

Nettstedet TechCrunch kan nå melde om et vesentlig mer originalt, for ikke å si lettere skrudd, Oculus Rift-konsept som innebærer å kombinere brillene med de populære actionkameraene fra GoPro.

Utvider synsfeltet betraktelig

En gruppe polske hobbybyggere har brukt de to produktene til å lage en heller spesiell rigg som lar brukeren se seg selv utenfra, altså i tredjeperson. Riggen består av to GoPro-kameraer som er plassert over hodet på brukeren på et stativ som bæres på ryggen.

Kameraene er koblet til et par Oculus Rift-briller som altså viser bilder i sanntid fra kameraenes perspektiv. GoPro-kamerene kan også roteres ved hjelp av en styrepinne, noen elektriske motorer og en minidatamaskin av typen Arduino.

På denne måten er brukeren i stand til å utvide synsfeltet sitt betraktelig. Utover dette er det noe uvisst akkurat hva som er hensikten med innretningen, annet enn å gi brukeren en «unik», og muligens svimlende, opplevelse.

Uansett kan nok oppfinnelsen være til en viss inspirasjon for andre som leker seg med Oculus Rift, og ifølge utviklerne tok denne prototypen bare to dager å sette sammen. Videoen av konseptet er lastet opp på YouTube og kan ses under.

Nå kan Oculus Rift også hjelpe fotojournalister: «Spill» lærer deg hvordan man overlever i livstruende situasjoner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen