Eksempel på praktisk bruk av oversettelsesbrillene.

Teknofil «Hjemmelagde» briller oversetter fremmedspråk

Eksempel på praktisk bruk av oversettelsesbrillene. (Bilde: Will Powell, YouTube)

«Hjemmelagde» briller oversetter fremmedspråk

Disse databrillene lager undertekster i (nesten) sanntid.

William Powell har tidligere vist at han er i stand til å lage sin egen utgave av Googles databriller. Nå slår han til igjen, med et brillepar som oversetter fremmedspråk på direkten.

Det er praktisk å ha undertekster på filmer med språk du ikke forstår, men hva med virkelige situasjoner i hverdagen eller på ferie? Her kommer disse brillene inn i bildet, og de oversetter og tekster samtaler med andre personer på head-up-displayet (HUD) på brilleglassene. Ganske nyttig!

Superbillig mini-PC

Powell tok i bruk augmented-reality-brillene Vuzix Star 1200 og to eksemplarer av den superbillige mini-PC-en Raspberry Pi som fundament i prosjektet. Deretter la han til et Bluetooth-hodesett med støykansellering som ble koblet til en smarttelefon for å fange opp lyd.

Lyden (av stemmer, formodentlig) blir videre overført til en datamaskin, som tolker ordene og oversetter dem via et Microsoft-verktøy, før informasjonen sendes tilbake til brukeren igjen. Den oversatte talen ender til slutt opp som undertekster på brilleglassene.

37 språk

På videoen nedenfor ser vi at det er en betydelig forsinkelse fra tale til undertekster, men det hjemmelagde systemet fungerer likevel godt nok til at Powell kan føre en samtale med sin spansktalende venninne. Ifølge oppfinneren kan systemet oversette 37 ulike språk.

Ulempene med systemet slik det fremstår nå er forsinkelsen, at man må snakke inn i mikrofoner og at det kreves mye utstyr for å få det til. Prototypen er derimot ment for å vise hva som er mulig med dagens teknologi, fremfor å være en demonstrasjon av et praktisk produkt.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Will Powell)

Se en demonstrasjon av teknologien i videoen nedenfor:


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen