Hjemmebrukere er blitt nedprioritert

Hjemmebrukere er blitt nedprioritert

Eksperter mener nettverksutstyr for hjemmebruk henger etter sammenlignet med utstyr for bedrifter, i forhold til IPv6-støtte.

Leverandører av nettverktsutstyr har hele tiden utsatt implementeringen av IPv6-støtte. Noen leverandører har påpekt at standardiseringsprosessen i regi av IETF kun nylig har fått en status som en skisse, og at dokumenter fra Broadband Forum ble fullført for noen måneder siden.

Enkelte rutere, eksempelvis Linksys fra Cisco for hjemmebrukere støtter ikke IPv6 i det hele tatt, men Cisco skal ha lovet å implementere IPv6-støtten i nye rutere til våren eller ihvertfall i midten av 2011. Videre skal Linksys E4200-modellen, som ble lansert i januar, ha firmwareoppgradering tilgjengelig i april.

Flere rutere, som er rettet mot hjemmebruk, er blitt testet for IPv6-støtte, og resultatet er ikke veldig oppløftende. Mesteparten av utstyr for hjemmebrukere skal ikke ha nok minne til å takle IPv6, og det er for dyrt å oppgradere gammelt utstyr. Det er også oppdaget en rekke feil i måten IPv6-støtten ble implementert på klientsiden.

– Hjemmebrukere og små bedrifter vil kunne fortsette å bruke IPv4-rutere i noen år fremover, mener Jeff Doyle fra nettstedet networkworld.com.

Doyle mener det er nye brukere som trenger IPv6-klare rutere, noe internettleverandører har ansvaret for.

(Kilde: Networkworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen