Hjemløs og trådløs

En mobiltelefon kan du ta med deg over alt, og bruke akkurat når du vil. Det gjør mobiltelefonen til det perfekte verktøy for hjemløse, som ofte forflytter seg fra sted til sted.

I USA skaffer flere og flere hjemløse seg en mobiltelefon. Prisene på både ringeminutter og selve telefonene synker sakte men sikkert, og i dag kan du kjøpe en mobiltelefon med ringeminutter for $20, eller omtrent 130 kroner i en dagligvarebutikk.

De fleste hjemløse velger nemlig å kjøpe seg mobiltelefon med kontantabonnement. For de fleste hjemløse er det bare kontantabonnement som er mulig å ha. De færreste har ingen adresse mobiloperatøren kan sende regningene til. I tillegg hindrer kontantabonnementene at regningene overskrider de hjemløses ustabile inntekter.

Stewart Schiff er 41 år gammel og hjemløs. Han har med seg alt han trenger for livet på gata: en ryggsekk, en sovepose og et par gode sko. I tillegg har han en mobiltelefon.

- Jeg kaller det å skape nettverk. Jo flere mennesker jeg kjenner jo lettere blir det å få en jobb, forteller han til Journalnow.com.

Holder kontakt med barna
53 år gamle Rich Malloy er også hjemløs. Han sier at å betale $20 for en mobiltelefon med ringetid er langt mer økonomisk enn å ringe fra telefonkiosker. Det er imidlertid ikke alle hjemløse som skaffer seg kontantabonnement. Noen velger også regningsbasert abonnement.

En av dem er 45 år gamle Chanah Wizenberg. Hun skaffet seg mobiltelefon før hun ble hjemløs. Nå bruker hun den til å holde kontakten med sine to sønner som bor i Florida. Malloy betaler alle regningene sine via mobiltelefonen, siden hun ikke har noen bostedsadresse. Hun sier at mobiltelefonen gir en følelse av sikkerhet.

- Jeg er avhengig av buss for å komme meg rundt, men systemet er ikke helt pålitelig. De gangene jeg har vært ute og det er mørkt, har jeg følt meg mye tryggere hvis jeg har hatt med meg mobiltelefonen, forteller hun.

Amerikas sosialarbeidere er imidlertid bekymret for utviklingen. De frykter at mobiltelefonen fort kan bli et økonomisk problem som hindrer de hjemløse i å returnere til et vanlig liv.

- Vår største bekymring er at folk tegner avtaler de ikke har råd til, noe som vil føre til kredittproblemer senere, sier Carson Dean, leder for Sør-Wilmington gatesenter.

(Kilde: Journalnow.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen