Hjelper deg å fjerne det

Det er ingen tvil om at Internett har gitt oss mange gode muligheter for kommunikasjon og spredning av informasjon - i praksis kan alle som vil få ut sitt budskap. Men dette er heller ikke helt uproblematisk. For privatpersoner er det jo ikke noen tradisjon for etiske retningslinjer som Vær Varsom-plakaten, så en del av det som spres på nett kan være sjikanerende og lite gjennomtenkt.
 
Vi har tidligere skrevet litt om hvordan du kan gå frem for å skjule deg selv fra Google, men nå blir det enklere å få hjelp dersom du føler at personvernet ditt er krenket. Datatilsynet lanserer nemlig tjensten slettmeg.no i dag 8. mars.

(artikkelen fortsettes)


Formålet med slettmeg.no er "å gi råd og veiledning til deg som føler deg krenket på nett, eller som av andre grunner ønsker å få slettet eller rettet personopplysninger publisert på Internett." Det er altså en ren rådgivningstjeneste, og slettmeg.no skal være nøytral til hva som faktisk publiseres på nett. De har heller ingen myndighet til å fatte vedtak eller pålegge noen til å slette opplysninger.

Det slettmeg.no kan hjelpe med er praktiske fremgangsmåter for å få slettet uønskede opplysninger, samt gi råd om rettigheter og lover. Du kan få hjelp over telefon, e-post eller direkte chat på slettmeg.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen