Hjelp til å avlytte kona

FlexiSpy konsept

Om du ønsker å fotfølge, avlytte eller overvåke din kone eller dine barn, har taiwanske Vervata en fiks ferdig løsning for deg. Mobilprogrammet FlexiSpy promoteres som et et mye billigere alternativ til privatdetektiver, GPS og avlyttingsutstyr.

Med dette programmet installert på en mobiltelefon kan du overvåke alt eieren gjør. Du kan lytte til samtalene, du kan lese tekstmeldingene og du kan se på bildemeldingene de sender. En kommende versjon av programmet skal også gjøre det mulig å lytte til mikrofonen på mobiltelefonen, selv når eieren ikke ringer med den.

Meldingene og ringehistorikken til telefonen lastes opp til en egen tjener på nettet fire ganger til dagen. Her kan du altså logge deg på fra en hvilken som helst datamaskin for å få den daglige oversikt.

Vervata skryter av at dette er ett av få programmer som er så godt som umulig for brukeren å oppdage. Her ligger altså alt til rette for at kikkere, forfølgere og paranoide familiemedlemmer skal få et nytt og bedre verktøy i hende.

Programmet fungerer foreløpig kun på Nokias Series 60-telefoner. I april skal programmet komme i en egen utgave for Pocket PC og Blackberry-telefoner.

Man trenger ikke en doktorgrad i juss for å forstå at FlexiSpy er på kanten av loven. F-Secure har dessuten gått ut med en offisiell advarsel mot programmet, som klassifiseres som en trojansk hest.

- Dette programmet installerer seg selv uten noen som helst indikasjon på hva det gjør. Når det først er installert på telefonen, er det dessuten helt bortgjemt fra brukeren, skriver forsker hos F-Secure, Jarno Niemela, i sin blogg.

Enn så lenge ligger FlexiSpy ute for salg, til en pris på rundt 350 kr ($49,95).

(Kilder: F-Secure, ITNews.com.au, Vervata)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen