Hittegods på SMS

Det stjeles mer og mer her i verden, samtidig som vi selv blir stadig flinkere til å miste eiendelene våre. Når man mister noe som er av stor verdi, kan man ofte se frem til en lang og vanskelig periode med leting før man eventuelt finner igjen sine eiendeler. Nå finnes det imidlertidig et nytt hjelpemiddel som kan gjøre jakten på ditt jordiske gods litt enklere. Hvis man har flaks - vel å merke.

Det er hittegodsavdelingen ved det britiske firmaet firstPOC, First Point of Contact, som har satt idéen ut i livet Deres nye tjeneste skal gjøre det lettere å finne ut hvor eiendelene har tatt veien, samtidig skal det bli lettere for eventuelle finnere å gi beskjed til eieren av hittegodset.

Det hele går ut på en pakke med klistremerker. Merkene festes på de eiendelene man vil beskytte litt ekstra. Hvis gjenstandene skulle forsvinne, vil den lille klistrelappen gjøre det mulig å spore dem opp.

På hver eneste klistrelapp er det trykket en unik kode, i tillegg til et telefonnummer til firstPOC. Finneren trenger bare å skrive en tekstmelding med den unike koden, og sende den til firstPOC. Deretter vil det automatisk sendes en tekstmelding til eieren. Denne meldingen inneholder telefonnummeret til personen som har meldt fra om funnet, slik at eieren selv ta kontakt med finneren, og mysteriet kan oppklares raskt og effektivt.

Idèen er klekket ut som et resultat av de voldsomme mengdene med personlige eiendeler som blir tapt og funnet i London hvert år. Byens transporttjenester mottar hvert år tusenvis av tapte og funnede gjenstander. En overvekt av gjenstandene er ikke markert med navn eller andre personalia. Å oppbevare alle disse gjenstandene byr etter hvert på plassproblemer, og firstPOC gjør nå et tappert forsøk på å lette litt på arbeidstrykket.

Skaperne av tjenesten sikter seg i første omgang mot bedrifter, som ofte bruker en stor mengde verdifullt elektronisk utstyr.

Den nye tjenesten er imidlertid ikke billig. Først må du betale ca. 500 kr i startgebyr. Startpakken inneholder en pakke klistremerker og instruksjoner. Deretter må du betale den samme summen én gang i året for å ikke miste din plass i systemet til firstPOC. Dette vil nok allikevel være som småpenger å regne for de med eiendeler med høy affeksjonsverdi.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen