Hitachi sprenger grenser

Japanske forskere har utviklet en ny HDD-teknologi som skal kunne mangedoble kapasiteten på harddisker.

Det er flere aktører som har samarbeidet med prosjektet, blant annet "New Energy and Industrial Technology Development Organization" (NEDO), "National University Corporation Tokyo Institute of Technology", Kyoto University, og selskapet Hitachi.

Data blir lagret på en harddisk ved å magnetisere partikler. Lagringskapasiteten kan i utgangspunktet økes ved å redusere størrelsen på de magnetiske partiklene.

Det forskerne har klart å utvikle, dersom nyhetsoppslaget på cdrinfo.com stemmer, er en teknologi som er basert på selvordnede polymerer, som skal kunne gi en mye større tetthet. Det skal dreie seg om magnetiske strukturer med en størrelse på kun 10 nm. Forskerne skal ha klart å lagre data på en harddisk med tetthet på 3.9 Tbit per kvadrattomme. Dagens harddisker har en tetthet på rundt 500 Gbit per kvadrattomme. Dersom den nye teknologien brukes på slike disker, vil lagringskapasiteten på 3 TB harddisker kunne økes til 24 TB.

Hitachi skal etter planen vise frem teknologien på et "Material Research Society"-møte som skal avholdes dagene 29. november til 3. desember 2010. Det er foreløpig uklart om og eventuelt når teknologien vil kunne settes i verk for kommersiell produksjon.

(Kilder: Electronista, Cdrinfo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen