Hitachi slutter å lage TV-er

Hitachi slutter å lage TV-er

Hitachi slutter å lage TV-er

Legger ned sin siste fabrikk i Japan.

Hitachi avslutter nå produksjonen av TV-er, og legger ned sin siste TV-produserende fabrikk i Japan innen september i år. Fabrikken skal i stedet omstilles til å lage mer innbringende LCD-projektorer og halvlederprodukter.

Annonseringen kommer etter flere måneder med spekulasjoner som følge av Hitachis uttalelse om at de kanskje ville foreta en slik omstilling i august i fjor. Ifølge selskapet er en av de viktigste årsakene bak nedleggelsen den økende konkurransen på TV-markedet.

Nytt fokus

TV-fabrikken i Gifu er som nevnt Hitachis siste gjenværende i Japan, og produksjonen har vært temmelig liten i forhold til rivaliserende selskaper – med bare 250 ansatte og en produksjon på rundt 100 000 TV-er i måneden.

Hitachi vil fortsette med outsourcing av TV-produksjonen til land som Taiwan, og selv lage komponenter og kjøpe ferdige produkter fra tredjeparts leverandører. I fremtiden vil altså Hitachi fokusere på selge TV-er fremfor å produsere dem selv.

Flere sliter

Utviklingen hos Hitachi føyer seg inn i en større trend der også selskaper som Sony og Panasonic etter hvert har måtte trappe ned i TV-markedet. Begge selskapene har blitt vurdert som mindre verdifulle, som følge av økonomiske tap i sine TV-avdelinger.

Økt konkurranse og raskt fallende priser i TV-markedet gjør det vanskelig for alle aktører å overleve, og ifølge analytikere vil spesielt Panasonic ha problemer med å gjenerobre sine markedsandeler i tiden fremover.

(Kilder: Hitachi, What Hi-Fi?)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen