Hitachi skal sørge for 8 timers batterilevetid

Fra forskning og utviklingsavdelingen ved Hitachi i Japan, kommer brenselsmeldingen som over lengre tid har fått markedet til å riste på hodet. Bærbare datamaskiner vil fra 2005 ha mulighet til den nye brenselscellen med en effekt på 10 watt og en jevn levetid på 8 timer.

Kommende batterimoduler fra Hitachi har redusert antallet metallpartikler av platinum, som kan utskille metanol-hydrogen fra 10 nanometer og ned til 2 nanometer. Hydrogenbindingen i metanol-hydrogen er samme kjemiske høyteknologi som anvendes i fremstillingen av elektroniske biler.

I september lanserte Hitachi blant verdens minste Radio Frequency Identification (RFID)-brikke på 0.4mm x 0.4mm, til bruk sammen med integrerte kretskort. RFID består av en antenne, sender og mottaker som benyttes av et mangfold av digitale enheter til kommunikasjon. I mai gikk Hitachi Metals inn for et oppkjøp av Honeywell International, for å konsolidere fremtidig satsing innen hybrid-elektronikk og brenselsceller. Det er altså ingen tvil om at det kommer mye avansert og spennende teknologi for bærbare fra Hitachi sin side i årene fremover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen