Hitachi prøver seg på MLC-basert SSD

Ultrastar SSD400M er myntet på bedriftene.

Hitachi kan nå melde at de lanserer en ny SSD-serie for bedriftene, nemlig Ultrastar SSD400M. I all beskjedenhet omtaler Hitachi dette som industriens mest avanserte MLC-baserte bedrifts-SSD, og her ligger mye av kjernen. Tradisjonelt har man jo gjerne ment at SLC-baserte SSD-er har vært tingen for litt mer kritiske bruk, men nå mener altså Hitachi at denne tiden er forbi.

Ultrastar SSD400M benytter NAND-brikker fra Intel og skal inneha sentrale egenskaper som god ytelse, god kapasitet og pålitelighet. I tillegg får de den klassiske MLC-fordelen, nemlig en hyggeligere pris enn SLC.

Formfaktoren er på 2,5-tommer, med en SAS 6 Gbit/s-tilkobling. Kapasitetsmessig havner enhetene på 200 og 400 GB.

Leseytelsen ligger på 495 MB/s og skriveytelsen på 385 MB/s. IO-ytelsen ligger på sin side på opp til 56 000 IOPS ved tilfeldig lesing og 24 000 IOPS ved tilfeldig skriving. Når det gjelder levetiden så skal serien i alle fall greie 10 fulle overskrivninger hver dag i fem år.

Ultrastar SSD400M skal være på vei ut til enkelte OEM-partnere, med en noe bredere tilgang i september. En egen selvkrypterende versjon skal også være på trappene får vi vite.

(Kilde: Hitachi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen