Hitachi med to nye projektorer for hjemmemarkedet

Pressemelding fra Hitachi

Wide Screen i stort format til hjemmekino

Den nye projektoren PJ-TX100 Illumina er toppmodellen i Hitatchis serie med projektorer til hjemmekino. Den nye PJ-TX100 er en Wide Screen LCD-projektor med stor kontrast og meget lavt lydnivå (25 dB). Allerede på knappe tre meters avstand fra veggen gir projektoren et ekte Wide Screen på 100 tommer. En 1,6x optisk zoom i kombinasjon med en optisk linseforflytning, både horisontalt og vertikalt, gjør at projektoren blir lett å plassere. PJ-TX100 er utstyrt med flere forskjellige innstillingsmuligheter som fargeinnstillinger og kontrast via en motordrevet blender.

Hitachi lanserer nå toppmodellen i projektorserien for hjemmekino, PJ-TX100 Illumina. Nøyaktig som "lillebror" PJ-TX10 har den nye projektoren mulighet for optisk linseforflytning. Ved hjelp av den optiske linseforflytningen kan projektoren flyttes både litt til siden, opp eller ned med et opprettholdt, perfekt bilde. Fordelen med en optisk linseforflytning er at den ikke påvirker bildekvaliteten på samme måte som en digital justering. Hitachis nye projektor har tre 0,7 tommers LCD-paneler med ekte Wide Screen format 16:9, en kontrast på helt opp til 1200:1 og en oppløsning på 1280 x 720 piksler.

- Vår nye projektor, PJ-TX100 passer ikke bare for filmentusiaster, men også mange andre, for eksempel alle idrettsinteresserte, som nå går og venter på at både fotball-EM i Portugal og OL i Aten skal starte, sier Kenneth Bergman, produktsjef for Hitachi Digital Media Group i Norden. Det er bare å knyte på seg fotballstøvlene, slå på projektoren og hjemmekinoen, så er man tilstede midt i kampen.

- Fjernkontrollen til vår nye Wide Screen projektor har fått belyste knapper, fortsetter Kenneth Bergman. På den måten kan bildene finjusteres i riktig lysmiljø og man slipper dessuten å forstyrre innbudte gjester. Fjernkontrollen har også fire minner for personlig innstilling av bildene.

For beste bildekvalitet er PJ-TX100 utstyrt med et nytt linsesystem, ED Quattro Lins, som fremhever skarpheten i det høyoppløste bildet ytterligere. Dessuten har projektoren en progressiv linjeopptegning. Hele bildet tegnes opp med en gang, i stedet for i to omganger fordelt på annen hver linje, noe som gir et meget stabilt bilde og minimal flimring. Fordi utblåsningen fra viften sitter i forkant kan projektoren plasseres i for eksempel en bokhylle. I så kalt "whisper mode" er lydnivået så lavt som 25 dB og forstyrrer derfor ikke en gang de stilleste filmsekvensene.

PJ-TX100 Illumina har støtte for HDTV og har standardtilkoblingene RGB (datamaskiner), DVI (datamaskiner og video), Kompositt, S-Video og Komponent. PJ-TX100 klarer også RGB Video. De mange tilkoblingsmulighetene gjør dermed projektoren kompatibel med VHS- og DVD-spillere, digital TV boks, spillkonsoller, samt video- og digitalkameraer.

- Med lanseringen av PJ-TX100 kompletterer vi vår serie projektorer for hjemmekino med ytterligere en projektor, Hitachi PJ-LC5, avslutter Kenneth Bergman. Hitachi PJ-LC5 blir inngangsmodellen og PJ-TX100 toppmodellen i serien Illumina.

Produktene er allerede tilgjengelige i Norge, se linkene til prisguiden nedenfor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen