Hitachi med 3. generasjon DVD-videokameraer

Roland Fritsch presenterer de nye kameraene

På en pressekonferanse i Oslo presenterte Hitachi sine siste DVD-baserte videokameraer. Den 3. generasjonen er mindre og bedre enn tidligere, og nå venter Hitachi at andeler fra DV-markedet skal kapres.

Europeisk produktsjef Roland Fritsch (bildet til høyre) kunne nå love at kvaliteten på filmen er fullt på høyde med tilsvarende DV-kameraer.

DVD-formatet gir imidlertid en rekke muligheter som ikke DV-formatet gir, blant annet kan kameraet brukes som en ekstern lagringsenhet med DVD-brenner.

Hitachi DZ-MV350E

Så lenge det er ledig plass på disken vil kameraet kunne ta opp umiddelbart, uten at man må lete seg frem til slutten på siste opptak. Man slipper spoling, og det er lett å finne det riktige opptaket hvis man vil redigere, slette eller spille av en filmsekvens. Man kan også putte den lille 8 cm. DVD-R platen man tar opp på rett inn i de fleste DVD-spillere, noe som gjør det enkelt å distribuere filmen digitalt til slekt og venner. Kameraene kan også ta opp på 8 cm. DVD-RAM, men dette støttes av få DVD-spillere.

I motsetning til DV-kameraer tar de DVD-baserte kameraene opp video i MPEG2 formatet, det samme som brukes på DVD-filmer.

Hitachi DZ-MV380E

De nye modellene har 10x optisk zoom og 2.5 tommers LCD-skjerm. Hvis man skulle ønske å lagre stillbilder på SD-kort i stedet for på DVD-platen har man mulighet til det.

Forskjellen mellom de to modellene DZ-MV350E og DZ-MV380E er først og fremst størrelsen på minnebrikken, som kun skal ha effekt når det tas stillbilder. 350 har kun 0.3 Megapiksler, mens 380 har 1.2 Megapiksler.

380 har også noe større fysisk størrelse, grunnet større objektiv. Dette objektivet skal imidlertid ikke ha bedre egenskaper enn objektivet til 350-modellen.

Det er verdt å merke seg at kameraene ikke har Firewire-tilkobling, de benytter seg av den like raske USB 2.0 protokollen.

Hitachis pressemeldinger på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen