Hitachi lanserer verdens tynneste eksterne harddisk

Hitachi introduserer det nyeste medlemmet i G-Drive-serien. G-Drive slim er en ekstern harddisk designet for å komplementere Apples bærbare maskiner. Den 2,5” eksterne harddisken måler 128,6 mm (H) x 82 mm (B) x 9,9 mm (D), og er med dette verdens tynneste eksterne harddisk per dags dato.

Selve disken, en 7 mm Travelstar Z5K320, er huset i sandblåst aluminium á la Macbook Pro og fås foreløpig i kapasitet på 320 GB. Det vil i følge Hitachi kunne lagre 80 timer HD-video, 114 filmer, 80 000 sanger eller 160 spill. Aluminiumskroppen fungerer også som kjøleribbe for disken.

Selv med sine skarve 144 gram skal disken tåle en god støyt i følge Hitachi. I og med den er designet for Apples maskiner, finnes den foreløpig kun i Apple Store og er derfor forhåndsformatert som HFS+ (Journaled), men kan fint også formateres om og brukes på PC-er. Den bruker plug n’ play med USB 2.0 og er direkte klar til bruk med Time Machine.

G-Drive slim skal koste 100 USD, omtrent 581 norske kroner. Den skal være på vei til butikkene nå, men noen europeisk slippdato ble ikke nevnt. Det går imidlertid som regel ikke lang tid før slike produkter blir tilgjengelig også i norske Apple Store.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen