Hitachi hiver seg på SSD-bølgen

Hitachis Travelstar-harddisker har fått en lillebror.

Ultrastar SSD400S-serien har modeller med lagringskapasitet på 100 GB, 200 GB og 400 GB og følger 2,5 tommer formfaktor med 6 Gbps SCSI (SAS) og 3,5 tommer 4 Gbps FC (Fibre Channel) grensesnitt. Teknologien er utviklet i samarbeid med Intel og er myntet på større bedriftsentre.

Ultrastar kan skryte på seg høy I/O-gjennomstrømning med opp til 535 MB/s sekvensiell leseytelse og 500 MB/s skriveytelse med opp til 46 000 I/O per sekund med SAS-grensesnittet. Med fibergrensesnittet kan SSD-en nå 390 MB/s i leseytelse og 340 MB/s skriveytelse.

SSD400S-serien kombinerer Hitachis mangeårige kompetanse med harddisker og Intels 34 nm SLC NAND flash-minne. I fastvaren ligger støtte for ECC-funksjoner og såkalt wear-leveling, som sørger for å fordele skrivebelastningen til enheten jevnt på alle minnebrikkene.

SSD-ene kommer med fem års garantitid fra Hitachi, og legger til at enhetene tåler flere petabyte med skrevne data fordelt på disse fem årene. 400 GB-modellen skal tåle ”35 petabyte med tilfeldige skrivinger ekvivalent til 19,2 TB per dag i fem år” i følge sjefen for bedriftsmarkedet i Hitachi, Dean Amini. De tre andre enhetene skal tåle 9 petabyte.

Ultrastar-serien vil bli solgt eksklusivt gjennom partnere til Hitachi. Noen pris ville de ikke oppgi, annet enn at de vil være ”basert på markedet og være konkurransedyktige”. Hitachi tar i mot ordre på SSD-ene nå, etter å ha sendt ut prøver til produsenter i sommer.

Komplette spesifikasjoner kan du se her.

(Kilde: Infoworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen