Historisk reise med mobilen

Universitetet i Oslo har nå laget en Iphone-applikasjon av typen augmentet reality, eller utvidet virkelighet som det populært heter på norsk. Det vil si at programmet bruker kameraet, kompasset og GPS-en for å vise deg virkeligheten på skjermen og litt til. Prosjektet har fått navnet Inventio, og ledes av Gunnar Liestøl ved Institutt for medier og kommunikasjon. 

I dette tilfellet er det historie som er i fokus. Programmet viser det du peker på med telefonen, så vel som 3D-modellerte gjenstander som var der for eksempel i vikingtiden. Dermed kan du reise i historien med mobilen. Dette kan også brukes til å for eksempel peke på en byggeplass med mobilen for å se hvordan det vil se ut når byggeprosjektet er ferdig, skriver digi.no

Det hele er foreløpig bare et langsiktig forskningsprosjekt med begrenset utbredelse, ifølge nettstedet. På videoen nederst kan du se hvordan programmet fungerer på gravhaugen der Oseberg ble funnet.

Programmet er laget for Iphone, men Liestøl forteller til digi.no at de tenker på å utvide det til andre plattformer og nevner Android som eksempel.

(Kilde: digi.no, inventioproject.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen