(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Husker du noen av disse mobiltelefonene?

Flere år før iPod og iPhone lagde HTC iPaq. Men det sluttet ikke der.

Historien om HTC er historien om et selskap som bygget stein på stein til de nådde toppen . Det er også en historie som viser at avstanden mellom suksess og fiasko ikke alltid behøver å være så stor. Visste du at HTC var først ute med en PDA du kunne ringe med, en mobiltelefon med Windows, og smartmobiler med Android?

Vi møtte danske Peter Frølund, leder for HTC i Norden og England, for å bli bedre kjent med HTC. Han kom til selskapet i 2005, som den tredje ansatte i Europa. 

Milliardærdatterens prosjekt 

Styreleder i HTC, Cher Wang, vil gjerne vite hva vi mener om selskapets nye produkter.
Styreleder i HTC, Cher Wang, vil gjerne vite hva vi mener om selskapets nye produkter. Foto: Privat

Det hele startet i Taiwan for 17 år siden. Da grunnla Cher Wang, HT Cho og Peter Chou et elektronikkselskap. I utgangspunktet skulle de produsere bærbare datamaskiner. Men konkurransen var tøff, og grunnleggerne innså snart at det var større muligheter innen håndholdte enheter.

Ifølge historien ble HTC oppkalt etter den ene grunnleggeren, HT Cho (HTC). Men Cho ønsket ikke å bli så sterkt knyttet til merkenavnet. I stedet skulle HTC stå for High Tech Computers.

Cher Wang har vært styreleder i HTC fra starten av. Hun er datter av Wang Yung-Ching, som grunnla Formosa Plastic Group. Han var ifølge New York Times en av verdens rikeste menn.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen