Hip-hop i bendiks

Darkside of the Force

Sørlandets egne, Darkside of the Force som fikk åpne dagen i Bendiksbukta. Medlemmene gikk friskt ut og prøvde å få med publikum, noe som skulle vise seg å være vanskelig. Siden konserten gikk såpass tidlig, var ikke festivalområdet tettpakket med folk enda. Gruppa fremførte mange flotte låter både på engelsk og norsk, og det dukket opp ett par gjesteartister. En av disse var F’em One fra Equicez, en låt som også fikk mest respons fra publikum. DOTF skal få skryt for å ta med seg et liveband, som helt til slutt fikk spille en sang uten vokal. Allikevel må det sies at det ble litt ensformigt i lengden og en mistet litt interessen. Det beste hadde vært om bandet hadde fått spille på en mindre og mer intim scene.

Lady Sovereign

Lady Sovereign
Storkjefta Lady Sovereign (Foto: Raymond Julin)

En får selvsagt en del hype når en får platekontrakt av Jay-Z og Def Jam. Dermed var det store forhåpninger til denne lille britiske jenta. Den kortvokste artisten så veldig liten ut på den store scenen, men hun erstattet dette med den største kjeften på festivalområdet. Hun sier noe hele tiden, og gjerne på den vulgære måten, og dette får konserten til å bli oppstykket og den får aldri den gode flyten som skal til for at det ikke skal bli en konsert som går inn i glemselen. Dette var veldig dumt for hun klarte å lage litt liv på de fleste sangene, men dette forsvant når hun brukte tida mellom sangene på å snakke stygt om sørlandets øl og kaste det på publikum. Allikevel var det et spennende møte med Londons nyeste eksportartikkel på musikkfronten, nemlig sjangeren ”grime”.

Slim Thug

Den selvtittulerte sjefen fra Houston i Texas var neste artist ut. Hans dj kom først ut for å varme opp publikum og spilte noen hits fra de skitne sørstatene før hovedmannen selv kom ut for å motta publikums hyllest. En del mixtapes og album ble kastet til publikum, og publikum var med på notene fra første låt. Den ene slageren etter den andre ble fremført. Problemet til Slim Thug er at han alltid har med noen gjesteartister som er med på de mest kjente sangene slik at de blir litt amputerte når han ikke har disse med på turné. Resultatet blir at han gir seg litt over 20 minutter etter han ruslet ut på scenen, noe som er for dårlig når han har tre kvarter til disposisjon. Det blir for dumt å sende ut djen for å bruke opp tiden. På den andre siden hadde han kanskje tømt seg for kjente slagere og ville ikke risikere å servere sanger som kanskje ikke ville bli tatt så godt imot av publikum.

Kanye West

Kanye West
Kanye West. (Foto: Raymond Julin)

Kveldens største artist og høydepunkt var den amerikanske rapperen og produsenten Kanye West. Han har i løpet av de siste to årene klart å befeste sin posisjon på stjernehimmelen som en av de mest populære produsentene og rapperne. Det er på produksjonssiden han skiller seg mest ut, men han viser også en positiv trend når det kommer til rappeferdigheter. I går viste han at han også er veldig god til å lage show. Med seg hadde han med seg Dj A-trak, to korister og en gruppe med kvinnelige strykere fra kristiansand. Etter kveldens varmeste velkomst hadde han full kontroll på publikum. Han fremførte en imponerende hitparade til å bare ha to album bak seg. Men han tok seg friheten til å spille andres hits både som han selv hadde produsert og personlige favoritter, deriblandt A-ha og The Beatles. De sistnevnte brukte han ikke stemmen på, men han hoppet og danset rundt på scenen. Etter et solid ekstranummer kunne publikum gå fornøyde ut i natten.

Fornøyd publikum

Portrett av Irmelin Færøy
Irmelin Færøy likte Kanye

Et knippe publikumere ble spurt om hva de syntes om konserten til Kanye West. Irmelin Færøy (18) syntes at det var kjempegøy å være til stede på konserten, og at det var kjekt med ”pauser” med andres sanger.

”Dritbra, alt var var bra” var Kim Adrian Hansen (22) sin uttalelse etterpå.

- Han var kjempebra live, han var gjennomført og dreven, fortalte venninene Camilla Blom Aarnes (18) og Katrine Bergh (18).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen