Guide

Hindre omstart av maskinen

Datavirus, et program som med vilje overfører seg selv fra datamaskin til datamaskin, gjennom programvare el. over telenettet i den hensikt å skade og i verste fall ødelegge maskinens data, er definisjonen du finner i leksikon. Kjente virus som for eksempel Melissa og Sobig.F har forvoldt store skader på norske bedrifters datautstyr.

Hvordan stoppe nedtellingen?

Som de fleste sikkert har fått med seg teller blaster og lignende ormer ned til en avslåing av datamaskinen. Dette skjer ofte fortere enn en rekker å laste ned fikser og oppdateringer. Dette kan være veldig frustrerende. Det er en enkel måte å ordne dette på. Trykk Start, velg kjør å skrive inn cmd for så å skrive shutdown -a. Dette vil gi deg mulighet til å laste ned fikser.

Denne er ikke nok

For å holde din datamaskin virusfri er det viktig at du holder operativsystemet ditt regelmessig oppdatert. Dette gjør du via Windows Update som du finner på Startmenyen. Husk iallefall å installere de kritiske oppdateringene.

Du burde også skaffe deg et antivirusprogram. Det finnes en rekke gode programmer, vi testet blant annet NOD32 for en stund siden. Det er uansett viktig at du oppdaterer definisjonene regelmessig. Hvis du ikke gjør det forsvinner svært mye av poenget med å kjøre et antivirusprogram i første omgang.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen