Hils på roboten K5, fremtidens sikkerhetsvakt
Teknofil
(Bilde: Knightscope)

Hils på roboten K5, fremtidens sikkerhetsvakt

Ikke bråk med denne roboten, for den bråker tilbake.

Om kort tid vil vi få svar på om roboter kan erstatte sikkerhetsvakter, melder EngadgetKnightscope har i alle fall utviklet en robotvakt som skal gjøre jobben litt enklere for sikkerhetsselskaper.   

De selvgående robotene er drøyt 150 centimeter høye og veier i overkant av 135 kilogram. Patruljeringen skjer omtrent på samme måte som en robotstøvsuger, bare på støtte flater, og de klarer etter sigende enkelt å unngå hindringer som søppelkasser og vegger.

Av innebygde funksjoner finner vi GPS, fire HD-kameraer, fire mikrofoner, WiFi, radar, og sensorer som kan oppdage gasslekkasjer og brann, samt måle temperatur og værforhold. K5-robotene patruljerer automatisk i et forhåndsbestemt område, og finner veien selv til en ladestasjon når batteriet er i ferd med å gå tomt. Det vil si omtrent en gang i døgnet.

(Se flere bilder og video nederst i saken)

Ingen batong, men ...

Våpen har de ikke, i alle fall ikke i form av batong eller pistoler (heldigvis). Kommer du for nære en K5-robot vil du imidlertid bli advart. Og hvis du fortsetter å plage den, vil den sette i gang med en øredøvende alarm som skal få deg unna. Samtidig vil en sikkerhetsvakt av kjøtt og blod se deg via kameraene, og kan snakke med deg via mikrofonene fra et kontrollsenter.

– Dette fjerner den kjedelige og noen ganger farlige delen av jobben, og etterlater det strategiske arbeidet til politi eller vakttjenesten, sa markedsdirektør Stacy Stephens i Knightscope til MIT Technology Review, under en fremvisning av boten utenfor Microsofts Silicon Valley-kontor. 

Ved å trykke på en knapp på toppen av vaktroboten, får du snakke med personen som sitter i kontrollrommet. Det er én måte å få hjelp på. Utvikleren seg også for seg at for eksempel en College-student skal kunne tilkalle roboten via en app for å få følge hjem til studentleiligheten sin om kvelden. 

Knightscope har foreløpig laget sju K5-vaktroboter, og fire av dem skal testes ut av et selskap i California før nyttår. Hvilket selskapet det er, er foreløpig ikke kjent. På sikt ser utvikleren for seg at K5 blir å finne på kjøpesentre, skoler, universiteter og hos bedrifter.

Forsker skrur ned forventningene til kunstig intelligens
– Matematisk umulig å lage «tenkende» roboter »

(Kilder: KnightscopeMIT Technology ReviewEngadget)

 

 

 

(Bilde: Knightscope)
(Bilde: Knightscope)
(Bilde: Knightscope)
(Bilde: Knightscope)
(Bilde: Knightscope)
(Bilde: Knightscope)
(Bilde: Knightscope)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen