Slik ser nye Infobar A03 ut. Telefonen er i salg i Japan fra februar.
Slik ser nye Infobar A03 ut. Telefonen er i salg i Japan fra februar. (Bilde: au by KDDI)

Hils på Infobar A03

Fargerik og kraftig designtelefon med svært beskrivende navn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Navn på telefoner og nettbrett blir tidvis i overkant kryptiske, og uansett hvor enkle de er å huske, er de sjelden spesielt beskrivende enten det er snakk om Xperia, Galaxy eller Ascend. I stikk motsatt retning går den japanske operatøren og mobilforhandleren med det litt snodige navnet «au by KDDI». Deres nyeste lansering heter intet mindre enn Infobar A03.

Kraftig innmat

Slik ser Infobar A03 ut på baksiden. Telefonen finnes i en rekke fargekombinasjoner.
Slik ser Infobar A03 ut på baksiden. Telefonen finnes i en rekke fargekombinasjoner. Foto: au by KDDI

Gsmarena melder at telefonen er produsert av Kyocera, en gigantisk elektronikkprodusent med eierskap i flere gamle og kjente merkevarer, blant annet Sanyos mobildivisjon.

Infobar A03 kan skilte med kraftige spesifikasjoner. På innsiden skjuler det seg en Snapdragon 801-brikke fra Qualcomm, 2 GB RAM, og minnekortplass i tillegg til de 16 gigabytene innebygget lagring. Skjermen er på noenlunde forsiktige 4,5 tommer, men har 1920 x 1080 pikslers oppløsning og burde dermed være sylskarp. Telefonen er også vanntett.

Innsiden er vel og bra, men for en designtelefon er det utsiden som taler høyest. At det «bare finnes så mange måter å designe et rektangel på» er en påstand som stadig dukker opp. Infobar A03 ser definitivt litt annerledes ut. Den er bygget i aluminium, og har det som ofte kalles 2,5D-glass, altså avrundet skjermglass langs kantene. Snarveisfeltene er utenfor skjermen, og tydelig markert med forskjellige farger. Kamera og LED-belysning skjuler seg i et sort felt på baksiden av telefonen.

KDDI viser frem Infobar-historikken som strekker seg helt tilbake til 2003.
KDDI viser frem Infobar-historikken som strekker seg helt tilbake til 2003. Foto: au by KDDI

HTC Desire Eye nærmest i Europa?

Ønsker du deg en litt mer fargerik telefon med muskler her på berget, er muligens HTC Desire Eye det nærmeste du kommer.
Ønsker du deg en litt mer fargerik telefon med muskler her på berget, er muligens HTC Desire Eye det nærmeste du kommer. Foto: HTC

Design handler også om det som foregår på skjermen. Telefonen kjører Android 4.4 i bunn, men har spesialdesignede menyer, der svært mye informasjon ser ut til å bli presentert i firkantede flater på hjemmeskjermen.

Nå kan man riktig nok hevde at også Infobar er litt kjedelig, med sin sedvanlige rektangulære design. Men fargemessig er dette nesten en liten humørbombe sammenliknet med de hvite og sorte klossene vi finner flest av i europeiske mobilbutikker.

Noe av det nærmeste vi kanskje kommer i mer hjemlige butikker er HTCs Desire Eye, en telefon med et fargerikt ytre, vanntett innpakning og kraftige spesifikasjoner. Her er imidlertid skjermen, med sine 5,2 tommer i diagonalen, vesentlig større enn den er i Infobar A03.

Ønsker du deg en mer kompakt og vanntett toppmodell, kan Sonys lille Xperia Z3 Compact være et godt alternativ. Den har så godt som alt Infobar A03 har, men ikke fullt så høyoppløst skjerm, og ikke like kreative fargekombinasjoner.

(Kilde: gsmarena.com, au.kddi.com)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen