Hilde Louise Asbjørnsen - Sound Your Horn

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sunnmøringen har bachelor i teatervitenskap og har stått på scenen i ulike konstellasjoner, blant annet som den blonde halvparten av Asbjørnsen & Joh. Hun har fått ros for sin scenesjarm, men sjarmen beholdes i all sin prakt på "Sound Your Horn", som er hennes fjerde plate. Den elegante kombinasjonen av jazz, kabaret og pop mestres på lekent og selvsikkert vis, og samtlige låter scorer godt over middels høyt på kvalitetsbarometeret.

Både glamorøse gamle tider og brune buler får sin hyllest på
Både glamorøse gamle tider og brune buler får sin hyllest på "Sound Your Horn".

Sigaretter og vin

Som bekledning til Asbjørnsens stødige jazzvokal finner vi Hilde Louise Orchestra hvor Kåre Nymark jr bidrar. Albumet er spilt inn analogt og produsert av pianist Anders Aarum. Tekstene er ført i pennen av sangerinnen selv, og byr på sigaretter og vin langt inn i de blå nattetimer.

"Sound Your Horn" er følgelig en varm og innbydende affære som oser av røykfylte barer, storbymelankoli og kjærlighet i ymse varianter. Som et overordnet stikkord kan også 1920- og 30-tallsmoten og dens stilikoner være til hjelp for å kaste lys over hva slags plate vi har med å gjøre. Dette er mørk, forførerisk eleganse og skjev, nærmest bohemsk, livsnyteri i en og samme gavepakke.

Man forestiller seg vakre kvinner i glitrende kjoler med diamanter i ørene og spisse hæler, og deres slipsdekorerte, bartetrimmede, sigarrøykende og kortspillende ektemenn som fordriver en aften på et dekadent og overdådig sted med lysekroner dinglende fra taket. I det neste øyeblikket ser man en innrøkt, brun bule hvor menneskeskjebnene ligger som et tykt lag støv utenpå tapetet. Til slutt må vi føye til den intime scenen, svakt opplyst, hvor noen synger gamle, kjære sanger om igjen.

Yndig og fyrrig

Innslagene av trekkspill og klokkespill skaper en yndig stemning som smyger seg mellom fransk kafémusikk på den ene siden og stjerneklare Sinatra-ballader på den andre. En slik låt er Look At The Stars. I noens øyne kan den bli for sukkersøt, i andres er den bare søt. Det korte, men gode intermezzoet Prelude To The Stars har mye av den samme tonen i seg. I motsatt leir finner vi den romantiske og sprelske All You Are To Me og tittellåten, som avslutter albumet som en fyrrig, dansende og teatralsk sak.

Hilde Louise Asbjørnsen leverer en allsidig og herlig plate.
Hilde Louise Asbjørnsen leverer en allsidig og herlig plate.

Bandet har gjort en utmerket jobb med å utbrodere de fine jazzmelodiene og arrangeringsmessig har "Sound Your Horn" fått et spennende, oppfinnsomt og gjennomarbeidet preg, med et svært behagelig lydbilde og en generell følelse av kreativ energi og friskt overskudd. På tross av alle referansene til svunne tider må det tilføyes at låtene har et klart kontemporært tilsnitt, og dermed kan nytes av de som befinner seg innen pop-segmentet, og i jazzens verden er et slik eksempel sangerinne og millionær Norah Jones.

Konklusjon

Hilde Louse Asbjørnsens fjerde plate er en gullkantet liten gave til alle oss som synes brune puber er sjarmerende, men også til alle oss som synes gamle lysekroner har en utsøkt eleganse. Med andre ord er "Sound Your Horn" et knakende godt album som makter å spille på flere strenger simultant, og dette uten at det går på bekostning av den helhetlige stemningen, den sjarmerende personligheten og den deilige stemningen av overskudd som kun finnes hos en solid og talentfull artist med flere plater og gode omtaler foran seg.

Hilde Louise Asbjørnsen Sound Your Horn

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen