Hi-Fi til mobilen

Det er ikke lenge siden mp3-spillere var et litt sært nisjeprodukt som bare noen få mennesker hørte musikken sin på. I dag er det nesten umulig å finne en mobiltelefon eller bærbar musikkspiller uten mp3-spiller. Vi hadde ikke blitt forundret om det dukket opp en mikrobølgeovn med innebygget mp3-støtte.

Selv om mp3 er over alt, er det gjerne et lite stykke arbeid å få spilt av musikken med annet utstyr enn de medfølgende hodetelefonene, spesielt om du bruker mobiltelefonen som musikkspiller. Telefoner trenger gjerne en overgang fra produsentens sære plugg for å kobles til et stereoanlegg. Løsningen på dette hodebryet heter blåtann med A2DP-profil.

Parrot, en produsent av diverse hendig blåtannutstyr, lanserte nylig et par høyttalere som benytter seg av A2DP. Dette gjør det mulig å koble en mobiltelefon til høyttalerne og spille av musikken din fullstendig trådløst.

Sound System, som settet heter, kan plasseres nær sagt hvor som helst. Det eneste du trenger å tenke på er uttak til stikkontakt. Siden det er en innebygget forsterker i hver høyttaler og det ikke går noen kabel mellom dem, kan de plasseres hvor som helst.

Høyttalersettet benytter seg av blåtann versjon 2.0, noe som åpner for overføringshastigheter opp til 3 mbps. Dermed trenger du ikke bekymre deg for at musikken du sender trådløst får dårlig kvalitet. Om du har lydutstyr som ikke har innebygget blåtann, kan høyttalerne kobles direkte til dette via kabel.

Hver høyttaler måler 19 x 29,5 x 21,5 cm og veier 4 kg. For deg som er lydinteressert kan vi opplyse om at høyttalerne har en utgangsstyrke på 60W RMS og spiller frekvenser fra 50Hz til 20 kHz.

Om du vil ha deg Parrots Sound System, må du trolig ut med rundt 3000 kroner (£245) for et par høyttalere. Settet dukker opp i butikkene i løpet av sommeren.

(Kilder: Pocket-Lint.co.uk, PCworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen