Samsung Galaxy S5.
Samsung Galaxy S5. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Hevder Samsung legger helt om: – Galaxy S6 kommer i metall

Samsung planlegger to versjoner av sin Galaxy S6.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mens både HTC, Apple og Sony har eksperimentert med en rekke ulike materialer i sine telefoner, har Samsung på sin side fortsatt å pøse ut plasttelefoner. Med fjorårets Alpha-serie endret dette seg, og det hittil seneste ryktet, nemlig at den kommende toppmodellen Galaxy S6 også vil få metallkropp, bare forsterker sannsynligheten for at selskapet nå virkelig har fått øynene opp for det mer robuste materialet.

Får metallkropp...

Det er Business Insider som har vært i kontakt med det som skal være kilder med god informasjon om selskapet. Kildene forteller at Samsung planlegger å lansere Galaxy S6 i to varianter hvor den ene får enten en unibody-utforming, akkurat som vi finner på Apples iPhone, eller enkelte metalldetaljer – for eksempel i rammen.

Dette er imidlertid ikke første gangen ryktemølla har pekt i retning av metallhus for Samsungs toppmodell. Også Galaxy S5 ble i sin tid hevdet å komme i en egen metallutgave, men den gang ei. Det som kan være med på å understøtte BIs kilde denne gang er at en metallramme i unibody-utforming ble fotografert for bare et par uker siden (BI).

...og kurvet skjerm

Business Insiders kilde hevder videre å vite at en andre Galaxy S6-modell vil få en kurvet skjerm, akkurat som Galaxy Note Edge som vi i Tek testet for noen uker siden.

Samsung ønsket ikke å kommentere Business Insiders informasjon.

En annonsering for Galaxy S6 er sannsynligvis ikke så alt for langt unna. Den store mobilmessen i Barcelona, hvor flere andre produsenter er ventet å vise sine toppmodeller, går for eksempel av stabelen den 2. mars. Vi i Tek vil være til stede på MWC-messen for å dekke alle de spennende lanseringene mens de skjer.

Utformet fra bunnen av

Den siste telefonen ut, Galaxy S5, imponerte ikke oss i Tek-redaksjonen. Med Galaxy S6 er det ventet at selskapet skal designe telefonen helt fra bunnen av, for å igjen utfordre Sonys godt mottatte Xperia Z3 og HTC One M8 – og ikke minst konkurrere mot de spennende modellene Xperia Z4 og HTC One M9.

Det er ikke lenge siden de antatte spesifikasjonen for Galaxy S6 ble avslørt av måleprogrammet AnTuTu.

Som i så mange andre toppmodeller ventes Galaxy S6 å ta i bruk den nyeste Snapdragon 810-prosessoren med hele åtte kjerner.

En grafikkprosessor av typen ARM Mali-T760 GPU skal stå for lekker grafikk når det er bruk for det, mens telefonens applikasjoner kan boltre seg med tre gigabyte minne. 

Videre skal Galaxy S6 by på en 5,5 tommer stor skjerm med 2560 x 1440 bildepunkter. Det er naturlig å anta at Samsung fortsatt vil bruke sine egne OLED-skjermer, selv om dette heller ikke er bekreftet. 

Kameraet virker å være et av de store satsningsområdene i Samsungs Galaxy S6. Bildebrikken i bakkant kan nemlig se ut til å romme hele 20 megapiksler, mens frontkameraet også kan få en svært så akseptabel oppløsning med sine 5 megapiksler. 

Bli blant de første til å sikre deg Samsung Galaxy S6 når den kommer for salg:
Meld deg på vår prisvarsling her »

(Kilde: Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen