anthem
anthem

Hevder PlayStation-spill ødelegger konsoller


Annonsør­innhold
Les hele saken »

En spillkonsoll skal vanligvis by på ren underholdning uten behov for vedlikehold eller feilsøking slik en PC av og til trenger. Men PlayStation-spillere som vil kjøre BioWares nye storspill Anthem får nå erfare at også konsollspill kan by på trøbbel.

Polygon rapporterer at spillet har fått konsoller til å krasje. Noen ganger er det nok med en vanlig omstart av konsollen, mens det i enkelte tilfeller skal ha fått konsollen til å slutte å fungere helt.

Brukere på Reddit og Electronic Arts' forum viser til at spillet krasjer konsollene på tilfeldige tidspunkt. Når maskinene skal startes igjen er det ikke alltid de vil skru seg på, og hvis de skrur seg på må det ofte kjøres et program som reparerer lagringsplassen i maskinen.

Frustrerte Reddit-brukere

– Ikke noe annet spill har fått PlayStationen min til å skru seg av på tilfeldige tidspunkt mens jeg spiller. Konsollen min har vært helt ubrukelig, i så stor grad at den ikke engang har skrudd seg på på grunn av Anthem, forklarer én Reddit-bruker som sier at han ønsker å advare andre spillere mot å kjøre spillet på konsollen.

I den samme posten skriver han at han har spilt Anthem på Xbox uten å oppleve tilsvarende problemer.

Posten hans har så langt 1500 kommentarer der mange opplever liknende problemer.

– Jeg fikk en feilmelding da PS4-en min endelig skrudde seg på igjen. Jeg gjorde en sjekk av lagringsplassen og fikk fikset SSD-en min. Jeg har aldri hatt denne typen problemer med noe annet spill, forklarer brukeren HarleyQuinn_RS i kommentarfeltet under startposten.

EA undersøker problemene

Spilldistributøren Electronic Arts har gått ut på Twitter og forklart at de undersøker problemene. De ber samtidig om at Anthem-spillere som opplever problemer lar spillets rapporteringsfunksjon kjøre sånn at de får samlet inn data om hva det er som foregår.

EA har også opprettet sin egen forumtråd der brukere kan rapportere hva som skjer når spillet krasjer.

– Jeg spiller med HDR aktivert på en PlayStation 4 Pro. Plutselig skrur konsollen seg av og lyser blått. Første gang jeg trykker på på-knappen etter det skjer ingenting, men den neste gangen starter maskinen og gir meg beskjed om at den har lagringsfeil som må repareres. Etter at prosessen er ferdig starter maskinen og ber meg sende feilrapport. Dette har skjedd ni ganger siden den 22. februar, skriver en bruker.

Refunderer spillkjøp

Anthem er et rollespill satt til fremtiden, der befolkningen er beskyttet av en mur. Du som spiller kan danne lag på inntil fire personer og utforske verdenen utenfor muren.

Spillet ble sluppet den 22. februar og forumpostene har nå fått spilldistributør Electronic Arts til å undersøke hva som foregår, mens Sony refunderer spillkjøp, melder Nettstedet TweakTown

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen