Hevder Nvidia straks er klar med ny generasjon
(Bilde: Nvidia)

Hevder Nvidia straks er klar med ny generasjon

GeForce GTX 880-eksemplarer skal ha blitt oppdaget i transport.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det skal ikke være lett å utvikle teknologi i all hemmelighet, noe Nvidia nå skal ha fått erfare. En pakke med det som etter sigende var GeForce GTX 880-baserte testkort ble nemlig nylig oppdaget på sin ferd fra fabrikken i Kina til utviklingsavdelingen i India.

De aktuelle pakkene hadde ifølge nettstedet Chiphell en pirrende beskrivelse på pakkelappen, med blant annet betegnelsene «GM204» og «8 GB GDDR5». Dette bør dog tas med noen klyper salt, da det virker litt søkt at Nvidia lar slike detaljer stå i beskrivelsen på pakken som går via en standard speditør.

I tillegg står verdien for hvert kort angitt til 47 000 indiske rupi, noe som i norske kroner blir omtrent 4700 kroner. Det kan berettiget spørres om Nvidia ville satt på gateverdien på en slik forsendelse, men om det skulle vise seg å stemme havner vi raskt på 6000 kroner inkludert norsk moms. Dette er for øvrig omtrent den prisen som dagens GeForce GTX 780 Ti ligger på.

Første generasjon Maxwell

Hvis ryktene viser seg å stemme betyr det at esken kan ha inneholdt GeForce GTX 880, som med GM204-betegnelsen i så fall får en av Nvidias nye Maxwell-brikker. Det vil blant annet innebære en vesentlig råere effektivitet.

GM204 vil på en måte være den naturlige etterkommeren til den første Kepler-generasjonen – GK104 – som vi fant i blant den gamle toppmodellen GeForce GTX 680. Dagens toppkort baserer seg på en videreutvikling av Kepler-arkitekturen, med kodenavnet GK110. 

På samme måte vil vi trolig komme til å se en videreutvikling av Maxwell-arkitekturen, der den første «skikkelige» Maxwell-varianten blir å finne i form av GM210 en gang i fremtiden.

Grei oppgradering

Skal vi tro ryktebørsen rett vil GM204 by på rundt 3200 CUDA-kjerner. Dette er en grei økning fra dagens GK110, blant annet benyttet i GeForce GTX 780, som byr på 2304 aktive CUDA-kjerner.

Likevel er det greit å ha i bakhodet at det burde vært 3456 CUDA-kjerner for å matche overgangen fra GTX 680 til GTX 780, og drøye 4300 CUDA-kjerner for å matche overgangen fra en fullspesifisert GK110-brikke.

GeForce GTX 880 vil videre trolig by på 7,9 milliarder transistorer. De 3200 CUDA-kjernene er for øvrig fordelt på 200 TMU-er og 32 ROP-enheter. Totalt sett skal grafikkprosessoren få en regnekraft på gode 5,7 TFLOPS.

Tidligere har det vært regnet med at kortet ville by på fire gigabyte med GDDR5-minne. Ut fra denne siste forsendelsen, om vi kan stole på det som står der, kan det tyde på at Nvidia har doblet minnemengden. Hvorvidt den antatte frekvensen på 7,4 GHz vil beholdes er dog ukjent.

Lurer du på hva TMU, ROP og GHz har å si?
Ekstra: Dette betyr spesifikasjonene på skjermkortet »

(Kilder: Chiphell, via Videocardz)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen