Windows Central hevder Microsoft er i ferd med å droppe EdgeHTML-motoren som driver Microsoft Edge. Det er foreløpig uvisst om den nye nettleseren vil bytte navn.
Windows Central hevder Microsoft er i ferd med å droppe EdgeHTML-motoren som driver Microsoft Edge. Det er foreløpig uvisst om den nye nettleseren vil bytte navn.

Hevder Microsoft dropper Edge

Går over til Chromium, melder nettsted.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsofts nettleser Edge har ikke hatt noen spesielt stor suksess siden lanseringen i 2015, og nå velger Microsoft å droppe hele nettleseren, ifølge Windows Central, som siterer anonyme kilder. 

Edge er bygget på en rendringsmotor kalt EdgeHTML, og Windows Central melder at Microsoft vil droppe denne og bygge en ny nettleser for Windows 10.

Denne skal være basert på Chromium, samme motor som blant annet populære Google Chrome bruker. Det vil gjøre at nettsider vil se like ut som de gjør i Chrome. 

Kodenavn Anaheim 

Den nye nettleseren skal ha kodenavn Anaheim, og det er foreløpig uvisst om Microsoft vil beholde Edge-navnet eller ei og om grensesnittet vil være det samme som i Edge. Den nye nettleseren vil uansett overta som standardnettleseren i Windows 10.

Edge-nettleseren for iOS og Android bruker allerede rendringsmotorer fra de respektive plattformene, så disse vil ikke endres. 

Windows Central viser også til at ingeniører fra Microsoft har bidratt i utviklingen av Chromium for bruk i Windows 10 på ARM-prosessorer, og bemerker at noe av dette arbeidet også vil kunne brukes til å få Anaheim til å kjøre på Windows 10 på ARM. 

Chrome overlegent størst 

Da Microsoft Edge ble lansert, hadde den en rekke problemer som fikk mange brukere til å velge Chrome eller Firefox i stedet. Siden har den slitt med å få noen særlig markedsandel.

I den siste statistikken til Statista, som er fra august, hadde Edge en andel på 4,24 prosent – mindre enn selv Internet Explorer. 

Chrome var fortsatt den største nettleseren på desktop, med en andel på solide 67,66 prosent.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen