Totem skal utfordre Oculus Rift og Sonys Morpheus i kampen om å bli dine nye VR-briller. (Bilde: True Player Gear)

Hevder denne skal yppe med Oculus Rift

Gammelt konsept vekket til live igjen.

Facebooks oppkjøp av VR-brille-utvikleren Oculus Rift satte mange sinner i kok da det ble kjent forrige uke. Spesielt gjaldt dette for de dedikerte spillerne som støttet utviklerne på Kickstarter da de ikke eide nåla i veggen og var ny i gamet.

Formutråder ble rent ned av kommentarer om hvordan folk følte seg lurt og angret på at de støttet opp om Oculus. Meldningen og reaksjonene kom imidlertid som en gave fra himmelen for den lille utstyrsprodusenten True Player Gear.

For ekte spillere

De går nå nemlig rett i strupen på Oculus Rift, og ønsker å sanke inn flere av de potensielle kundene deres. Dette vil de oppnå med lovnader om at deres nye VR-brille-konsept skal handle om spill, og kun spilling.

I tillegg hevder spillutstyrsprodusenten at konseptet Totem, som VR-brillen er kalt, skal matche Oculus både på teknologi og virkelighetsfølelse.

VR-brillene skal nemlig leveres med en OLED-skjerm som støtter full-HD-oppløsning og dekker hele synsfeltet ditt. Overdimensjonerte linser skal sørge for at elementer holder seg skarpe uansett hvor i synsfeltet ditt de befinner seg, og skal akkurat som Oculus støtte individuell styrke på hvert øye. Ingen briller i brillen altså.

Totem skal få flere sensorer, blant annet et gyroskop, et akselerometer og et magnetometer. Sammen med to full-HD-kameraer skal disse sørge for nøyaktig gjengivelse av bevegelser.

Også til konsoller

Kameraene skal etter planene tillate True Player Gear å forbedre omgivelsene rundt deg – noe som kan føre til helt nye spillopplevelser.

Utviklerne ser for seg at Totem kan kjøre i utbredte og kraftige spillmotorer som Unreal, Unity, Havok og CryEngine.

Mens Oculus Rift primært er beregnet på PC-brukere og Sonys Morpheus etter all sansynelighet myntes på PlayStation-eiere, ønsker Totem å henvende seg til både datamaskin- og konsoll-folket. Xbox One, PlayStation 3 og PlayStation 4 listes alle som støttede systemer, men det er uvisst hvordan de skal få til god kompatibilitet med disse konsollene, tatt i betraktning deres kraftige maskinvarebegrensninger.

Nettsiden til True Gaming Gear så slik ut for bare en uke siden.
Nettsiden til True Player Gear så slik ut for bare en uke siden.

Det lille utstyrsselskapet planlegger å vise frem Totem på årets E3-messe i juni, og skal etter planen sørge for finansieringen via en kickstarter-kampanje til høsten.

Svarer på skepsisen

Oculus-utfordreren, som tilsynelatende oppstod over natten, skal utvikles av en fem-mannsbedrift med relativt liten fartstid i bransjen. Nettsiden deres er dessuten ikke oppdatert siden desember 2007, en nettside som da hovedsakelig fokuserte på å bruke VR-brillene til video, før den brått ble oppdatert forrige uke. Skepsisen har derfor vært stor rundt om kring i verden, da produsenten har lite håndfast å vise til.

I et intervju med nettstedet Roadtovr, forteller Bertrand Nepveu, mannen bak True Player Gear om utviklingen som går langt tilbake i tid, faktisk lengre tilbake enn Oculus-prosjektet.

– Folk kan hevde at vi bare kopierer andre, men VR-brillene våre er noe vi har arbeidet med i lang tid. Vi har allerede vist frem tredjegenerasjons prototype for en del selskaper på forrige års CES-messe forteller han, før han videre hevder at Oculus ikke er noen konkurrent for selskapet:

– Konkurranse er bra, og akkurat nå ser vi i hovedsak på Oculus som en medspiller som også prøver å gjøre VR til «det neste store».

Om konsoller sier Nepveu at de ikke forventer særlig støtte fra produsentene, og medgir at mange spill naturlig nok derfor ikke vil bli støttet. 

På nåværende tidspunkt har utstyrsprodusenten lite annet enn en enkel nettside med informasjon å vise frem. I tillegg kommer selskapets promo-video, som stammer helt tilbake fra E3-messen i 2006.

 

Vår kommentator:
– Facebook har ikke ødelagt Oculus Rift »

(Kilder: TruePlayerGear via Pocket-lint, RoadtoVR)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen