Ifølge ryktene vil Panasonic kutte ut plasmaskjermer, og utelukkende produsere TV-er med LCD-teknologi.
Ifølge ryktene vil Panasonic kutte ut plasmaskjermer, og utelukkende produsere TV-er med LCD-teknologi. (Bilde: Panasonic)

Hevder at Panasonic vil kutte ut plasma-TV-er

Giganten kan ha fått nok.

Forbrukerlektronikkjempen Panasonic sliter med økonomien om dagen, og har allerede solgt unna eiendommer og andre aktiva for å komme på rett kjøl. Nå hevder den japanske avisen Nikkei at selskapet også vurderer å stanse produksjonen av plasma-TV-er, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Etter rekordåret 2009/2010, hvor selskapet solgte TV-er for over ti millarder dollar, antas ifølge avisen å tjene mindre enn halvparten av dette i regnskapsåret 2015/2016.

Kan kuttes neste år

Produksjonsstansen av plasma-TV-er kan ifølge avisen komme så tidlig som til neste år, og vil være en del av en større nedskjæring som vil gå over tre år.

Selskapet sies å mene det er lite lønnsomt å både tilby LCD- og plasmaskjermer, og vil derfor kun fokusere på førstnevnte fremover.

– Vi vurderer flere muligheter hva gjelder vår TV-produksjon. Men ingenting er avgjort, sier en talsperson for Panasonic ifølge Reuters.

Nettstedet Gizmodo hevder også at Panasonic videre vil prioritere utvikling og produksjon av underholdningssystemer til fly, bildeler og storbedrift-produkter.

Kutter flaggskip

Dersom ryktene stemmer, vil det være en trist nyhet for mange plasma-tilhengere. Det vil nemlig blant annet bety at den nye flaggskipmodellen ZT60, som vi nylig omtalte som selskapets desiderte toppmodell i 2013, vil være blant TV-ene som fases ut.

I tillegg har Panasonic kun to modeller på vår liste over de 10 mest populære TV-ene, og begge disse er plasmabasert. På den annen side er samtlige av de aller mest populære på denne listen LCD-LED-baserte TV-er, som kan tyde på at dette er en mer spiselig teknologi for folk flest.

Foretrekker du LCD-LED eller plasma i TV-en? Diskuter i kommentarfeltet under:

(Kilder: Reuters via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen