Hevder Apple utvikler nye maskiner med ARM-prosessorer
(Bilde: Apple)

Hevder Apple utvikler nye maskiner med ARM-prosessorer

Kan være nærme en lansering ifølge fransk nettsted.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge nye rykter skal Apple angivelige jobbe med prototyper av datamaskiner som bruker ARM-prosessorer. Dermed kan ting tyde på at selskapet vil ha kontroll over produksjonen av prosessorer til iMac, Mac mini og andre bærbare maskiner, hevder franske MacBidouille.  

Det betyr at selskapet i så fall kan gå bort i fra sitt samarbeid med giganten Intel, som i dag leverer flere av prosessorene vi finner i blant annet iMac og øvrige bærbare datamaskiner fra Apple. 

64 bits ARM-brikker

Om ryktene stemmer så skal Apple allerede ha utviklet flere ulike oppsett, hvor blant annet iMac og MacBook Air-modellene skal få prosessorer som er bygget på 64-bits arkitektur. De to produktene forventes å få mellom fire og åtte slike firekjernede ARM-baserte prosessorer, mens Mac mini skal få fire slike ARM-prosessorer. 

Ifølge nettsiden skal disse nye prosessorene vært under utvikling i en god stund allerede, og det kan tenktes av de nye produktene fra selskapet kan bli avslørt innen nærmeste fremtid. 

Enn så lenge har Apple vært forsiktig med å gjøre noen store forandringer på prosessorfronten, og en av grunnene skal være at selskapet har sett nærmere på hvor modent markedet er for et slikt stort skifte.

Et annet viktig element skal være at det kreves en real forandring i programvaren til selskapet, for å få dagens brukergrensesnitt til å snakke skikkelig sammen med de nye prosessorene. 

Skal få ny pekeplate 

Men det er ikke bare ny prosessor som står på blokka til Apple, hvis vi skal tro ryktene. De jobber også angivelig med å utvikle en ny type pekeplate til sine nye bærbare datamaskiner. 

Den nye pekeplaten skal etter alt å dømme ha en større overflate, og være av typen Magic Trackpad, altså en berørings-sensitiv variant med mulighet for vibrasjon. 

Lyst til å kjøpe deg ny Apple Macbook Air?
Les vår test av den nye 2014-modellen her »

(Kilde: MacBidouille, Macrumors, Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen