Hevder Apple nå er verdens femte største PC-produsent
(Bilde: Apple)

Hevder Apple nå er verdens femte største PC-produsent

Mac-produsenten klatrer oppover på listen.

I de fleste nyhetssakene som omhandler det globale PC-salget har Apples Mac-maskiner for det meste havnet i kategorien «andre», under produsentene Lenovo, HP, Dell, Acer og Asus.

Dette er det imidlertid nå slutt på. Ifølge de ferskeste tallene fra markedsforskningsselskapet IDC har nemlig Apple omsider klatret opp til femteplassen på listen over de største PC-produsentene.

Tok igjen Asus med liten margin

I løpet av det tredje kvartalet av 2014 ble det sendt ut til sammen 78,5 millioner PC-er til forhandlere, og av disse stod Apple for 4,9 millioner enheter. Det var altså nok til å ta igjen Asus, riktignok med ganske knapp margin.

Antall Mac-forsendelser økte ifølge IDC med 8,9 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, og markedsandelen til selskapet ligger nå på 6,3 prosent. IDC peker blant annet på selskapets nylige priskutt som en medvirkende årsak til veksten, samt en generell økning i etterspørselen i de modne markedene.

Apple selv rapportere for øvrig om en kraftig økning i Mac-salget i juni, i forbindelse med selskapets egne kvartalsresultater.

Stadig billigere PC-er

Som vi har meldt tidligere har den generelle, bratte nedgangen i PC-salget også flatet noe ut, og i tredje kvartalet registrerte IDC en mye lavere nedgang enn det som var ventet. Selskapets prognose lå på 4,1 prosent, men tallet endte på kun 1,7 prosents nedgang i forhold til tredje kvartal i fjor.

Mye av grunnen til at nedgangen har flatet ut er at mange PC-er nå for alvor har tatt opp konkurransen med nettbrett når det gjelder priser, og IDC trekker spesielt frem Chromebook-maskinene som en viktig bidragsyter i så måte. Som vi har meldt tidligere har også Microsoft begynt å satse stort på ekstra billige PC-er.

I likhet med Apple leverte de øvrige PC-produsentene også gode tall for kvartalet, med en økning i forsendelser på 11,2, 5,1, 9,7 og 11,4 prosent for henholdsvis Lenovo, HP, Dell og Acer. Flere detaljer finner du hos IDC.

PC-salget går relativt godt i Norge:
Samtidig går nettbrett-salget tregere »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen