Hevder AMD kommer med helt nye grafikkbrikker

Hevder AMD kommer med helt nye grafikkbrikker

Vil hevde seg i mellomklassen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det kan virke som AMD har fått med seg at konkurrenten Nvidia selger grafikkort i bøtter og spann. Spesielt unna går det i det øvre mellomklassesegmentet, hvor GTX 750Ti og GTX 760 er kongene. Disse kortene kjennetegnes ved at de gir mye ytelse for en relativt hyggelig sum.

De seneste ryktene, presentert av nettstedet VR Zone, tyder nemlig på at mellomsegmentet er et marked AMD nå ønsker å hugge kraftig inn i med en splitter ny grafikkbrikke, kalt Tonga. 

Mye for pengene

Tonga skal bygge på 28 nanometerteknikk, som tidligere. I motsetning til nåværende mellomklassebrikke fra selskapet, den nedskalert entusiastbrikken Tahiti Pro, skal Tonga imidlertid være bygget spesifikt med tanke på å gi høy ytelse i dette mellomklassesegmentet.

Med fokus på størrelse så vel som kraftig forbedret effektivitet kan Tonga tette gapet mellom Tahiti Pros ytelse og Nvidias svært strømgjerrige Maxwell-baserte grafikkbrikker. (Ekstra)

Skal klokkes høyt

Av spesifikasjonene ryktes det at Tonga vil bestå av 2048 streamprosessorer, 128 TMU-er, 32 ROP og kjøre på en 256-bit minnebus. Tonga skal være klokket høyere enn dagens Tahiti Pro.

Grafikkortet skal visstnok komme i to varianter, ett med 2 GB og ett med 4 GB GDDR5 minne. En mulig lansering for det ryktede grafikkortet nevnes å være august.

AMD sliter mot konkurrenten, Nvidia:
Nylig fortalte toppsjefen oss hvordan selskapet skal redde skinnet » (Ekstra)

(Kilde: Fudzilla via VR-Zone, Tech Power Up)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen