Hetser Motorola


(Greenpeace har snekret på Motorola-logoen)

I fjor sommer roste Greenpeace Motorola, etter at den amerikanske produsenten sendte et brev der de sa at de ville slutte å bruke miljøskadelige stoffer i telefonene sine, i løpet av et år. I dag er situasjonen en smule annerledes.

Motorola har nemlig ennå ikke sluttet å bruke PVC i modellene sine, og skal nylig ha skrevet et brev til Greenpeace der de forteller at de ikke greier å lage telefoner uten de miljøskadelige stoffene. Dette har fått organisasjonen til å se rødt.

Greenpeace mener det er fullt mulig å lage telefoner uten de skadelige stoffene, og mener Motorola ikke har noen god unnskyldning for å bryte løftet sitt. Organisasjonen peker blant annet på at Nokia allerede har greid å fjerne PVC, mens Sony Ericsson har fjernet BFR fra de nyeste modellene sine.

Miljøorganisasjonen har til nå fått både LG, Nokia, Samsung og Sony Ericsson til å love å ikke bruke PVC og andre miljøskadelige stoffer i mobilproduksjonen. LG og Samsung har foreløpig ikke funnet noen alternative materialer, men i følge Greenpeace viser begge produsentene vilje til å oppfylle løftene.

Lister over helter og syndere
hjemmesidene til Greenpeace finner du lister over de mest miljøvennlige produsentene. På topp finner du Sony, Nokia, HP, Dell, Sony Ericsson, Samsung og LG.

På den mindre hyggelige "bad guys"-listen finner du blant annet Apple, Motorola, Panasonic, Siemens og Toshiba.

(Kilder: Greenpeace)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen