HTCs flaggskip i dag heter One X+. Denne kan få en oppfølger allerede i februar. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Heter HTCs neste supertelefon M7?

Rykter om heftige spesifikasjoner og lansering i februar.

Ryktene om det som kan bli HTCs neste kraftplugg er i ferd med å ta runden rundt internett. HTC M7 heter telefonen, og ryktene har utgangspunkt hos velkjente unwiredview.com.

Telefonen skal, ifølge ryktene, ha en kraftig firekjerners systembrikke fra Qualcomm. Brikken skal ha fire prosessorkjerner som tikker og går ved en klokkehastighet på 1,7 GHz. Sannsynligvis skal det være snakk om Snapdragon S4 Pro.

Skjerm med full-HD

Forsiden skal prydes av en 4,7 tommer stor skjerm med full-HD-oppløsning. Det gir en punkttetthet på 468 punkter per tomme – noe som er dramatisk høyere enn det du finner i de beste skjermene i norske mobilhyller. I dag er nemlig en punkttetthet på mellom 300 og 330 piksler per tomme det vanlige i toppmodellene.

Skjermteknologien som brukes skal ha fått navnet SoLux. Akkurat hva som ligger i det er uvisst, men vi tipper at det kan dreie seg om en svært lyssterk skjerm. Både LG, Nokia og Sony har markedsført sine mobilskjermer som spesielt lyssterke tidligere, og vi regner med HTC ikke er langt etter med utstyr som fungerer bedre i sterkt sollys.

Avansert videoopptak

HTC M7 skal være utstyrt med en ny versjon av Sense, den femte i rekken, som kjører oppå Android Jelly Bean. Ryktene sier ikke noe om det er Android 4.1 eller 4.2 som kommer, ettersom de deler samme navn.

Den nye telefonen vil muligens få en kamerasensor med 13 megapikslers oppløsning, og svært lyssterk optikk. Den nye kameraprogramvaren som kjører på telefonen skal ha fått navnet Cinesensor. Gjennom denne kan du filme video i full-HD, samtidig som funksjoner som høyhastighetsvideo og HDR er aktivert.

Større batteri og 4G

HTC har aldri vært blant produsentene som har gitt størst batterikapasitet, men nå øker de iallfall batteristørrelsen noe, om ryktene stemmer. M7 skal nemlig leveres med et batteri på 2300 mAh. Det er rundt 10% større enn batteriet som står i dagens HTC One X+

Støtte for LTE/4G og den nye Wi-Fi-standarden 802.11ac skal også være på plass i det nye flaggskipet.

Ryktene vil ha det til at lanseringen finner sted under Mobile World Congress i Barcelona. Messen går av stabelen i slutten av februar til neste år, og vi er selvfølgelig på plass for å gi deg det siste fra mobilverdenen.

(Kilde: phandroid.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen