Test

Herr Nilsson - Downhill Thrill

Bergensbandet stjal sitt navn fra et tyske indiepopbandet ved samme navn, som selv stjal navnet sitt fra Astrid Lindgrens fortellinger om Pippi Langstrømpe, som hadde en ape med navnet Herr Nilsson.

Herr Nilsson er fra Bergen.
Herr Nilsson er fra Bergen.

Virker litt kjent

Og på samme måte som bandnavnet, begynner også "Downhill Thrill" på en måte som noe man har hørt før. "Camera For An Eye" har en intro som virker kjent, men ikke helt lar seg plassere. Tekstene er gode, og ganske varierte. Det er ikke nos som ligner på klisjer her.

Tittelsporet begynner med en flott intro med blant annet klapping og keyboard. Sangene er en munter blanding av noe som minner om The Shins , Modest Mouse og Architechture In Helsinki, særlig når trompeten dukker opp i lydbildet. Når vi kommer et stykke inni i platen finner vi mer fartsfylte sanger som "We Will Disappear". ”On The road Again” er en flott sang med både fiolin og banjoklimpring. Tekstene er dagligdagse reflesjoner eller små historier, og kan minne litt om The New Pornografers, bortsett fra at musikken ikke er like rocka.

Stemmen til vokalisten Terje Bringsvor Nilsen minner en hel del om Modest Mouse-vokalist Isaac Brocks stemme. Hele albumet er fylt av en stemning som kommuniserer at bandet leker seg. Klapping og latter er med i låtene, og selv om det meste høres ganske kjent ut, er helheten satt sammen på en original måte.

Kribling i magen

Sangene er av ganske blandet karakter; noen ganger slår bandet til med countrypop, andre ganger glad soul. Men at dette er god musikk med flotte tekster er det i hvert fall ikke tvil om, og lydbildet er både variert og detaljrikt.

"Downhill Thrill" er noe av det beste du får av norsk indie akkurat nå.

"Downhill Thrill" er en munter samling med mye god musikk, og er et veldig gjennomført album. Noen helt klar hit leverer bandet ikke, men at platen som helhet er god er det ingen tvil om. "Downhill Thrill" får det til å krible litt i magen og får deg til å smile, og bandet leverer noe av det ypperste innen indiepop-sjangeren i landet for tiden.

Konklusjon

Med over halve platen fylt med virkelig gode spor er det ikke vanskelig å anbefale "Downhill Thrill". Herr Nilsson står for noe av den beste indien som er fra Norge for tiden, og platen er en skikkelig gledesspreder. Samtidig leverer "Downhill Thrill" akkurat det tittelen lover; en fornøyelig nedoverbakke med kiling i magen.

Herr Nilsson Downhill Thrill   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen