Heroes kommer på NRK3

Til høsten lanseres NRK sin nye kanal NRK 3 som blir en del av det nye bakkenettet. På dagtid er dette primært barnas kanal, kalt NRK Super, men etter klokken 19 begynner moroa for de litt større i form av NRK3.

Trekkplaster
Et av de store trekkplastrene til den nye kanalen vil da være den amerikanske serien Heroes.

- Det stemmer at vi har kjøpt rettighetene til serien og at den vil bli sendt på høsten, sier Lise Storm Hansen, ansvarlig for den nye kanalen.

Eksakt dato for den nye kanalen og oppstarten av Heroes vil hun derimot ikke kommentere.

Enormt populær serie
Serien Heroes har blitt enormt populær i USA og har også fått en stor fanskare her i Norge. I serien blir du kjent med mennesker fra hele verden som opplever at de har overnaturlige evner. Noen kan se inn i fremtiden, andre kan lese tanker og noen kan teleportere seg selv.

Stadig nye egenskaper dukker opp ettersom serien utvikler seg. Protagonistenes liv flettes etter hvert sammen da en fare utenfor truer deres eksistens, og en enda større farer truer hele New York.

For de som kjenner til X-Men vil noe av storyen virke velkjent, men produsentene NBC lover originalitet og høy spenningsfaktor.

14 millioner seere
Ut fra popularitet har de trolig truffet blink. American Film Institute har premiert TV-serien som en av årets 10 beste og det er allerede gjort avtaler om en sesong 2. Kanskje ikke så rart når hver episode blir sett av 14 millioner mennesker.

Serien har vært tilgjengelig for norske seere som har betalt ekstra via Canal+, men nå er det altså NRK sin tur til å sende serien.

Sendes i reprise på NRK
- Aller først vil den gå på den nye kanalen NRK3, men den vil også bli sendt i reprise fortløpende på NRK1, sier Hansen.

På denne måten vil du ikke være avhengig av det digitale bakkenettet i første omgang. Om du allikevel vil være tidlig ute er det bare å løpe ut og kjøpe digital mottaker så fort som mulig.

NRK håper allikevel at satsningen på denne storserien skal være med å få folk til å ta i bruk det nye bakkenettet.

- Heroes vil være en av stolpene i den nye kanalen NRK3 og vi håper det kan være med å få folk til å ta i bruk det nye nettet, utdyper Hansen.

Satser stort
Hvilke andre programmer som vil bli sendt på NRK sin nye kanal vil hun ikke inn på, heller ikke hvor mye NRK måtte ut med for serien vil hun kommentere.

Tidligere har ikke NRK satset særlig på de store amerikanske seriene i sin programpost med unntak av Battlestar Galactica, også produsert av NBC, som sendes på NRK2. De har heller sendt egenproduserte serier eller mindre kjente. Storseriene med mye publisitet har de overlatt i stor grad til sine konkurrenter, inntil nå.

Det skal innrømmes at når NRK først satser, så slår de skikkelig til når de setter opp Heroes i sitt sendeskjema.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen