Test

Heroes - Sesong 1

Vi har vel alle vært der. Stirret intenst på et objekt i håp om at det skal bevege seg; fokusert på himmelen i håp om å lette; og stirret dypt inn i øynene til noen med mål om å lese tankene deres. For de aller fleste av oss ender disse forsøkene opp med tårer av skuffelse, men hva ville du gjort om du faktisk klarte å bevege objektet, fly eller lese tankene til noen? Nå kan vi endelig få levd ut disse drømmene, riktignok ikke i virkeligheten, men i form av den amerikanske suksesserien "Heroes".

Neste steg i evolusjonen

Rundt om i Amerika, og forsåvidt også resten av verden, oppdager en rekke mennesker at de har spesielle krefter. Claire Bennet kan regenere seg selv, Nathan Petrelli kan fly, Hiro Nakamura kan reise i tid og rom og så videre. På grunn av disse kreftene flettes disse ulike menneskeskjebnene sammen, og de må samarbeide for å redde New York fra å ødelegges av en stor eksplosjon.

De mange rollefigurene i Heroes.
De mange rollefigurene i Heroes.

Samtidig jobber forskeren Mohinder Suresh med å finne bakgrunnen for den biologiske mutasjonen som skaper kreftene. Det samme gjør en ikke fullt så sympatisk organisasjon, som går under navnet The Company. I kulissene lurer også seriemorderen Sylar, og den mystiske casinoeieren Mr. Linderman, som begge har sine egne spesielle intensjoner for resten av heltene.

Denne første sesongen består av 23 episoder, som utgjør en til dels avsluttende fortelling ved navn Genesis.

Den nye amerikanske tv-hverdagen

"Heroes" kan sies å være del av en ny trend blant amerikansk serier, der vi møter et stort persongalleri og det brukes et stort budsjett for å skape den fiktive verdenen. Og nettopp de mange rollefigurene er en av de store styrkene til denne serien, fordi vi i stor grad unngår å gå lei av å følge en figur før det skiftes til en annen. Samtidig gir skaperne med dette ut et signal om at ingen karakter er uerstattelig, og spenningen er større ved at ikke alle trenger å overleve for å fortsette serien.

Selv om serien er typisk for 2000-tallet er den ikke spesielt nyskapende. Konseptet har blitt gjort flere ganger før, blant annet i "X-Men"-filmene og den glitrende svenske serien "De Besatte". Likevel er serien godt teknisk utført og har en god dramaturgi gjennom det hele, noe som gjør at konseptet ikke føles gammelt selv om det kanskje er det.

For det eneste som føles oppbrukt ved serien er selve manuset, i form av de noen ganger utrolig utdaterte replikkene. Det er selvsagt ikke kreftene i seg selv som gjør de utvalgte til helter, men de egenskapene de har på innsiden, og dette kommer til stadighet frem gjennom replikker som allerede var blitt klisjéfylte en gang på 80-tallet.

Heroes - Sesong 1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen