Foto: Ollie Rickman/Twitpic. (Bilde: Foto: Ollie Rickman/Twitpic.)

Her kjører Googles førerløse bil

Google har tilsynelatende en finger med i alt av teknologi – og trafikksikkerhet er ikke noe unntak. Søkegiganten har vært pionerer når det gjelder førerløse biler, og nå forsøker de å få dette tillatt på offentlige veier i Nevada via lobbyvirksomhet.

Mye testing

Det førerløse systemet kombinerer informasjon fra Google Street View med kunstig intelligens som sammenstiller innspill fra videokameraer inne i bilen, en LIDAR-sensor på toppen, radarsensorer foran og en posisjonsensor festet til en av de bakre hjulene som hjelper til med å finne bilens posisjon på kartet.

Google har allerede skapt en liten flåte med førerløse biler – inkludert seks Toyota Prius-modeller og en Audi TT. Kjøretøyene har blitt testet ut i avstander på over 22 530 mil i California, hvor minst 160 av disse ble kjørt fullstendig automatisk.


Ønsker å tillate teksting i bil

Selskapet har hyret inn lobbyisten David Goldwater fra Las Vegas for å promotere to lovforslag som skal bli stemt over i Nevadas lovgivende forsamling i juni.

Det ene forslaget er et tillegg til en eksisterende lov for elektriske kjøretøy som vil tillate lisensiering og testing av førerløse biler – mens det andre er et fritak som gjør det tillatt å drive med tekstmeldinger eller liknende mens man kjører.

Goldwater sa i en tale til Nevada State Assembly den 7. april i år at førerløse biler er tryggere, mer drivstoffeffektive og støtter økonomisk vekst. Hva tror du om prosjektet?

(Kilder: Mashable, The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen