Her holder 800 millioner Facebook-profiler til. Bilde: Wired.com

Her holder 800 millioner Facebookere til

Nett-giganten viste stolt frem sitt nye datasenter.

Datasentrene til store selskaper som Google og Amazon er blant bedriftenes sikreste hemmeligheter. Få bilder og konkret informasjon finnes om det utstyret som i dag er i sving for å drifte noen av de største tjenestene på Internet.

Facebook derimot, har en helt annen holdning. Denne uken åpnet de sitt flunkende nye datasenter i Prineville, Oregon – og inviterte like gjerne et hav med pressefolk. De fikk gå rundt og se på alt fra kjølesystemet til serverne der alle brukerprofilene ligger.

Vi var, kanskje ikke så overraskende, ikke tilstede under visningen. Det var imidlertid magasinet Wired. De har publisert en firesiders reportasje med alt fra lettbeint småsnakk til dype spesifikasjoner rundt hvordan det hele fungerer – med video.

Fremfor å gjengi en kortversjon av noe vi ikke var med på, selv om det er stoff vi vet leserne våre er interessert i, velger vi å heller referere direkte til Wired. Se videosnutten under, og om du ønsker mer finner du hele reportasjen her.Viste du forresten at Facebook skal bygge datasenter i Sverige?

(Kilde: Wired)

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen