Her får du kjappest bredbånd

Det er en god stund siden Teknofil lanserte sin speedometertjeneste hvor du kan måle din bredbåndshastighet, og vi har så langt hatt 376 000 målinger siden oppstarten.

I vår tjeneste kan du også legge inn ditt postnummer for å se hvilken leverandør som gir best hastighet på ditt hjemsted ut fra våre målinger.

Får du hastigheten du betaler for? Test selv her.

Oslo på topp
Vår oversikt viser at Oslo er fylket med klart høyest hastighet på linjene, med en gjennomsnittsfart de siste 30 dagene på 9 587 mbps. På andreplass kommer Rogaland, med 6 262 mbps i gjennomsnitt, mens Vest-Agder tar tredjeplassen.

Nederst på listen havner Finnmark, med målte 3 232 mbps de siste 30 dagene, og inntar jumboplassene sammen med Oppland og Møre og Romsdal.

Her er alle fylkene:



Du kan også se hvilken leverandør som har best gjennomsnitt på hastighetene sine, men husk at mange velger et billigere abonnement, så tallene gjenspeiler ikke nødvendigvis hvem som kan levere den kjappeste linjen.

Det vi kan lese ut av statistikkene våre, er at Telenor, Get, Canal Digital, Altibox og NextGenTel er de mest populære leverandørene hos våre lesere.

Finn tallene for ditt fylke i vår statistikk.

Også mobilt
Mange sitter også på mobilt bredbånd, og speedometeret vårt tester hastigheten hos både Netcom, Telenor og Ice.net. De siste 90 dagene er det Telenor som har høyest gjennomsnittshastighet, fulgt av Ice og Netcom på tredje.



Speedometeret vårt vil kjapt kunne vise deg om du selv får den nettlinjen du betaler for, samtidig vil du her enkelt kunne se om det er andre leverandører nær deg som kan by på bedre og mer stabile hastigheter. Du skal nemlig ikke bo langt unna sentralen før du merker at din nettlinje ikke leverer like bra som det prisen tilsier.

I vårt speedometer finner du også en resultatlogg slik at du kan følge med på hastigheten på din nettlinje og sammenligne med tidligere målinger. Om du opplever at nettlinjen din er ustabil kan du via denne loggen enkelt finne frem til om det er spesielle tidspunkt på dagen nettlinjen din sliter. Tjenesten lar deg også si din mening om din tjenesteleverandør og lese andres kommentarer rundt disse.



Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen