Her får du det billigste kontantkortet

Her får du det billigste kontantkortet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
For øyeblikket er det i overkant av 1,3 millioner kontantkort i omløp på det norske markedet, ifølge en rapport fra Post- og teletilsynet. Der betyr at relativt mange mobilkunder i Norge velger å kjøpe kontantkort framfor å ha et løpende mobilabonnement. Fordelen med kontantkort er først og fremst at du får bedre kontroll over mobilkostnadene, og at det i stor grad forhindrer overforbruk. Dette er hovedsakelig viktig for mange eldre mobilbrukere, innvandrere og gjestearbeidere, samt for foreldre som vil begrense barnas mobilbruk på enklest mulig måte.
Hvilket kontantkort som er billigst i bruk varierer selvsagt fra bruker til bruker, men ved hjelp av priskalkulatoren Ringepriser er det en enkel sak å finne ut av for deg.
Ikke Telenor eller Netcom
Det er kanskje ikke så rart at anslagsvis 80 prosent av kontantkortene som selges på det norske markedet stammer fra Telenor og Netcom. Dette er de to største operatørene, og ikke overraskende er derfor påfyllingskort fra Telenor og Netcom mest tilgjengelig i butikker og kiosker. Disse er imidlertid blant de aller dyreste i bruk.
De fleste mindre operatører tilbyr i stedet kontantkort som kun kan fylles på via ”mine sider” på nettsidene, og det er disse kortene som kommer best ut på pris.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Forhåndsbetalte kort
Du vil i de aller fleste tilfeller få langt bedre betingelser ved å velge et løpende mobilabonnement framfor et kontantkort. Det finnes imidlertid visse unntak; ringer du mye til utlandet fra mobiltelefonen, har enkelte operatører gunstige priser for dette på sine kontantkort – i hovedsak Lebara –, og det finnes kontantkort som gir deg tilnærmet like betingelser som et løpende abonnement, bare uten bindingstid, fakturaer og alt annet som medfølger.
Hvilket kontantkort som passer best for deg, basert på ditt ringemønster, finner du via tjenesten Ringepriser. Et par søk med forskjellige kriterier avslører at de forhåndsbetalte kortene Talkmore Forhåndsbetalt og One Call Kontant som oftest kommer best ut, etterfulgt av Tele 2 Kompis Kontant, Mobitalk Kontant og Lebara Mobil Kontant.
Som for eksempel…
Hvis vi plotter inn i ringepriskalkulatoren at du i løpet av en uke har 20 samtaler til familie og venner, fem samtaler i jobb, sender 20 SMS og bruker to megabytes datatrafikk – og huker av for kun kontantkort, får du følgende resultat:
Ringepriser Kontantkort (eksempel)
Kontantkort Pris per måned
Talkmore Forhåndsbetalt 293,-
One Call Mobil Kontant 298,-
Tele2 Kompis Kontant 367,-
Mobitalk Kontant 418,-
Lebara Mobil Kontant 458,-
Chess Kontant Global 477,-
Telenor Nett&Kontant 491,-
Djuice netcash 491,-
Netcom Kontant Net Refill 589,-
Djuice cash 621,-
Telenor Kort&Kontant 642,-
Tussa Mobil Kontant 663,-
Altibox Kontant 689,-
Netcom Kontant 802,-
 

(Artikkelen fortsettes.)
 


Billigst og dyrest
De billigste kontantkortene får du altså fra Talkmore eller One Call, og det er store prisforskjeller sammenlignet med Telenor Kort & Kontant og Netcom Kontant – som det tross alt selges mest av i Norge. Her følger en kort prissammenligning av de billigste og dyreste kontantkortene (oppstarts-, SMS-, og minuttpris):

 
Prissammenligning Kontantkort
Kontantkort Oppstartsavgift Minuttpris Pris per SMS
Talkmore Forhåndsbetalt 59 øre 69 øre 34 øre
One Call Kontant 59 øre 65 øre 35 øre
Tele2 Kompis Kontant 69 øre 69 øre 49 øre
Mobitalk Kontant 69 øre 39-59 øre 39 øre
Lebara Kontant 99 øre 59-99 øre 39 øre
Chess Global Kontant 59 øre 89 øre 39 øre
Telenor Kort&Kontant 69 øre 0,99-1,49 kr. 69 øre
Netcom Kontant 69 øre 1,49-1,84 kr. 69 øre


 Både Netcom og Telenor gir deg noe bedre betingelser dersom du fyller på kontantkortet ditt via "mine sider" på internett. Netcom Kontant Net Refill gir deg en minuttpris på 89 øre - 1,39 kroner, mens Telenor Nett & Kontant gir det 10 øre avslag på både minuttpris og SMS.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen