Her får du dekning i påskeferien

Her får du dekning i påskeferien

Har du tenkt deg til fjells i påsken og vil benytte deg av ditt mobile bredbånd – eller surfe på mobilen – er den gledelige påskenyheten at dekningen har blitt bedre siden i fjor. Ice.net hadde i fjor dekning på de fleste vintersportssteder, og i år har Turbo-3G-tilbyderne Telenor og Netcom kraftig forbedret både dekning og kapasitet på en rekke populære reisemål i Norge i forkant av påskeferien.
Det betyr at du har større sjanse til å få sjekket mailen, lest nyheter og besøkt dine favorittnettsteder, og selvsagt sjekke skiføre og værutsikter denne påsken.
Slik kommer du på nett
Hvis du ikke har internettilgang på hytta di, kan du benytte mobiltelefonen din eller mobilt bredbånd. Du har mange valgmuligheter for mobilt bredbånd, fra flere ulike tilbydere, og det hele går ut på at du setter inn et USB-modem i PC-en din for å få tilgang til internett.
Surfer du på internett via nettleseren på din mobil, betaler du som oftest løpende datapriser, ofte med en makspris per dag. Enkelte operatører tilbyr også internett på mobilen som en tilleggstjeneste, hvor du betaler en bedre pris for en valgt mengde datatrafikk. Sjekk nettsidene til din operatør for gjeldene datapriser.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Bedre påskedekning
Sammenlignet med påsken 2008, har både Telenor og Netcom fått dekning på nye tettsteder som er populære reisemål på denne tiden av året. Ice.net har dekning på de samme stedene som i fjor påske. Her får du oversikten for 2009:Dekning i påsken 2009
Tettsteder Ice.net Telenor Netcom
Beitostølen Ja Ja Ja
Blefjell Ja Ja  
Eikedalen Ja   Ja
Fagernes/Aurdal Ja Ja Ja
Filefjell Ja    
Gaustablikk Ja   delvis
Geilo Ja Ja Ja
Gol Ja Ja Ja
Grong Ja Ja  
Gålå Ja Ja Ja 
Hafjell Ja Ja Ja
Haglebu/Sigdal   Ja Ja
Hemsedal Ja Ja Ja
Hol   Ja Ja
Hovden Ja Ja Ja
Kongsberg Ja Ja  
Kvitfjell Ja Ja Ja
Lifjell Ja Ja delvis
Meråker Ja Ja  
Narvik/Narvikfjellet Ja Ja Ja
Nesbyen Ja Ja Ja
Norefjell Ja Ja Ja
Oppdal Ja Ja Ja
Rauland Ja Ja  
Røldal Ja Ja  
Sirdal Ja Ja delvis
Sjusjøen Ja Ja Ja
Skeikampen Ja Ja Ja
Stryn Ja    
Trysil Ja Ja Ja
Tusten Ja   Ja
Ustaoset Ja Ja Ja
Uvdal Ja Ja Ja
Valdres Ja Ja kun Aurdal
Vassfjellet Ja   delvis
Vierli Ja   Ja
Vikersund   Ja Ja
Voss Ja Ja Ja
Vrådal Ja  Ja  
Ål Ja Ja Ja

Telenor oppgraderer 
Samtlige 3G-stasjoner fra Telenor er oppgradert til turbo-3G, i tillegg til at arbeidet med å oppgradere til 7,2 Mb/s er i gang. Det betyr at du kan få høyere hastigheter på 33 vintersportssteder.

 - Vår turbo-3G-dekning skal utmerke seg som den aller beste med hensyn til kvalitet og kapasitet. At Telenor har doblet hastigheten på 33 vintersportssteder, gir bedre kapasitet og økt brukeropplevelse for våre kunder, og vi forventer at majoriteten av våre 3G-stasjoner vil håndtere trafikkpåtrykket slik at kundeopplevelsen vil være god, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

De 33 vinterporsstedene som Telenor har oppgradert hastigheten på er Hovden, Kvitfjell/Spidsbergseter, Lifjell, Sjusjøen/Storåsen, Blefjell, Røros, Gulsvikfjell, Norefjell, Skeikampen, Fidjeland, Gol, Gålå, Hemsedal, Trysil, Tuddal, Savalen, Geilo, Tyin, Norefjell, Rauland, Narvik skisenter, Voss, Nesbyen, Hafjell, Treungen, Beitostølen, Valdres alpinanlegg m/hytter, Ål, Rondablikk, Skramstadsetra, Uvdal, Bortelid, Oppdal.

(Artikkelen fortsettes.)


Bedret kapasitet fra Netcom
Også Netcom har forbedret kapasiteten i 3G-nettet i forkant av påsken. Når mange brukere er tilknyttet de samme basestasjonene på samme tid, kan fort hastigheten bli begrenset. Dette vil Netcom prøve å unngå på de mest populære påskedestinasjonene.
- Vi har bygget ut godt for å ta unna den økte bruken på de stedene hvor folk oppholder seg i påsken, og satser på at dette vil gå veldig bra. Spesielt Trysil, Hemsedal, Beitostølen, og Hafjell har veldig god kapasitet. Men man kan aldri gardere seg hundre prosent - eksempelvis sitter folk tradisjonelt sett mer inne ved dårlig vær, og da går bruken gjerne opp. Jo flere som er på nett, jo strammere blir kapasiteten, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i Netcom til Mobilen.no.
- Et godt råd for å oppnå topp surfeglede er å være på nett utenom "rushtiden". På samme måte som man for å unngå å sitte i kø, gjerne prøver å kjøre til og fra fjellet utenom i de verste utfartstidene, kan man for eksempel sjekke påskeværet eller lese nyhetene på mobilen på andre tidspunkt enn om kvelden, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
Stille fra Ice.net
Mobilen.no har ikke klart å komme i kontakt med noen fra Ice.net som kan uttale seg på vegne av selskapet om dekningen i påsken. Vi antar imidlertid at det har skjedd få endringer siden i fjor, ettersom Ice.net har slitt for å unngå konkurs.
Selskapet ble nylig kjøpt opp av amerikanske Access Industries, men inntil videre er tilbudet som før.
Sjekk dekningen dit du skal
Det kan være store variasjoner i dekningsgraden på de ulike plassene fra de tre tilbyderne. Du kan derfor få mer nøyaktig informasjon ved å sjekke dekningskartet til din tilbyder:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen