Her får du 4G i sommer

(Publisert 23.05.2010)

NetCom er alene om å tilby 4G (eller LTE, som det egentlig heter) i Norge. Telenor har nemlig valgt å drøye utrullingen av 4G til 2012, og velger heller i første omgang å øke kapasiteten i sitt nett i stedet. Det samme gjør Ice.net.
Så hvis du vil surfe med superhastigheter i mobilnettet denne sommeren, er NetCom ditt eneste alternativ. Men NetCom har dessverre ikke 4G-dekning noe annet sted enn i Oslo for øyeblikket, så i første omgang er det bare Oslo-folk som får nyte godt av de høye hastighetene.
I løpet av 2010 vil imidlertid NetCom rulle ut 4G i Bergen, Trondheim og Stavanger også, men det kan neppe tas i bruk av deg som kunde før tidligst til høsten.
Her er det dekning
Ser vi på NetComs dekningskart ser vi at Oslo sentrum skal være dekket fullt ut, i tillegg til at dekningen strekker et stykke utover i alle retninger. Du skal ha dekning nesten ut til Sandvika, nesten ut til Lørenskog, nesten ut til Kolbotn og omtrent opp til Maridalsvannet.
Det du kanskje ikke visste er at NetCom har satt opp 4G-baser i Asker og på Strømmen slik at du også har dekning her.

Hva er ”superkjapt mobilt bredbånd”?
Nedlastningshastighetene du får via 4G-tilkobling skal ifølge NetCom være et sted mellom 20 og 60 Mbit/s. Stikkprøver foretatt av vårt søstermagasin Inside Telecom viser derimot at mellom 13 og 44 Mbit/s kan være mer reelt.
Det er likevel en god raskere enn å surfe i 3G-nettet hvor du som regel oppnår nedlastningshastigheter på 0,5-2 Mbit/s.
Prisen for herligheten
Ettersom NetCom er alene om å levere 4G i Norge for øyeblikket, kan de også ta seg godt betalt. Samtidig er det rimelig at du betaler noe mer for å få langt høyere hastigheter og samtidig en høyere strupegrense (30 GB kontra 6 GB). NetCom har valgt å sette prisen til 699 kroner per måned med modem til en krone. Modemet kan også brukes til surfing i 3G-nettet dersom du befinner deg utenfor Oslo.
Til sammenligning koster NetCom Hele Tiden (3G-abonnement) 249 kroner per måned eller 298 kroner per måned med modem. Her gjelder en hastighetsbegrensning når du overstiger 6 GB bruk i løpet av en måned, samt at du selvsagt får langt lavere hastigheter. Slik sett, og med tanke på at 4G er et unikt nytt produkt, har NetCom valgt en ”riktig” pris. Men vi håper likevel den faller med en hundrelapp eller to innen Telenor og Ice.net kommer på banen på høyhastighets mobilt bredbånd.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen