Her er Zune-detaljene

Alternativ tekst mangler
Slik ser Microsoft Zune ut i levende live.

Teknobloggene Gizmodo.com og iLounge.com har fått sjansen til ta Microsofts kommende mediaspiller Zune nærmere i øyesyn. Det avsløres at spilleren har mye til felles med sine konkurrenter, men det er også en del nye funksjoner å se frem til.

Vi fortelles at hjulet på spilleren ikke fungerer på samme måte som iPod-hjulet. Faktisk er hjulet bare et sett med fire navigasjonstaster. Når du klikker deg igjennom spillelister, vil hastigheten øke gradvis når du holder tasten inne, akkurat som på Creative Zen og Apple iPod.

Bærbar Windows
Menysystemet til Zune skal ifølge Gizmodo fungere akkurat som Windows XP Media Center. Ellers er det hvit tekst på svart bakgrunn, men utseendet kan endres med forskjellige temaer. Når Zune spiller av musikk, kan du enten få visualiseringseffekter slik som i Windows Media Player, eller vise plateomslaget på albumet du spiller. Informasjonen om låta du spiller ligger på bunnen av skjermen.

Det viser seg også at Zune til tross for tidligere antakelser faktisk kan spille av videofiler. På baksiden av spilleren er det dessuten et eget grep du kan bruke for å holde spilleren vannrett når du spiller av video.

Magnetisk
Baksiden av spilleren er for øvrig magnetisk, slik at du kan feste hodetelefonene dine der. Magneten vil også brukes til å feste Zune i en egen tilkoblingskrybbe eller til å feste på egne deksler, tror Gizmodo. Det er imidlertid noe forvirring rundt dette, og noen tror at det faktisk er ørepluggene som er magnetiske.

I bunnen av spilleren finner du en egen tilkoblingsplugg, slik blant andre iPod og Zen Vision-spillerne har. Dette gjør at du kan koble til ekstrautstyr,

Lån vekk musikk
Wi-Fi er også på plass. Selv om prototypene Gizmodo og iLounge ikke hadde dette aktivert, er det klart at den trådløse forbindelsen skal brukes til blant annet å sende musikk til Xbox 360, og å "låne vekk" musikk til venner. Når du overfører musikk til en venn, får han eller hun muligheten til å høre på den i et døgn eller så, og muligheten til å laste den ned om hun vil ha låta.

Det avsløres også detaljer om Zunes FM-støtte. Ikke bare kan spilleren ta inn radio, det er også innebygget FM-sender. Dette betyr at du kjapt og greit kan spille musikken din på en hvilken som helst FM-radio, hjemme, i bilen og på jobb.

Størrelsesmessig er Zune større enn tilsvarende iPod, men prisen blir den samme: Omtrent 3000 kroner for 30 GB.

(Kilde: Gizmodo.com, iLounge.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen