Her er Xperia 10

Nå har også svensk-japanerne kastet seg på Android-bølgen og integrerer sosiale medier, kommunikasjon og underholdning gjennom Googles operativsystem. Se video nederst i saken.

Ryktene har lenge gått om Sony Ericssons Android-telefon, og den har vært kjent i markedet under kodenavnet Rachael og X3. Nå er modellen altså endelig offisisell.

Selskapet selv sier Xperia X10 blir flaggskipet i en familie telefoner som kommer på markedet i første halvår 2010 og skal forene underholdning med grafisk søkefunksjonalitet i en helt ny plattform.

Satser på Android
- XPERIA X10 er eksempel på Sony-Ericssons strategi om åpenhet på tvers av plattformer. I første halvdel av 2010 lanserer vi flere telefoner som alle skal gi brukerne maksimal valgfrihet, sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson Norge.

Dermed hinter Sandsmark sterkt om at selskapet vil satser hardere på Googles Android operativsystem.

Med X10 kan du laste ned applikasjoner direkte fra Android Market, PlayNow og andre applikasjonsbutikker, for å tilpasse telefonen til dine behov.Sony Ericsson har fått to nye program, Mediascape og Timescape, som skal organisere alt innhold på telefonen.

Timescape samler all kommunikasjon med én bestemt person på ett sted. Med utgangspunkt i personen sjekker du Facebook, MySpace, Twitter, foto, e-post og tekstmeldinger - på én gang. Mediascape skal gi deg enkel tilgang til musikk, foto og video fra venner og favorittartister og henter innhold hvor som helst - fra telefonen, YouTube, PlayNow med mer.

Integrert i Mediascape og Timescape er søkefunksjonalitet som automatisk gjenkjenner forbindelser mellom kontakter, innhold og medier. Du får anbefalinger om alternative kommunikasjonsmåter og ledes til nye medieopplevelser. For eksempel vil et trykk på den nye smarttasten gir oversikt over all kommunikasjon med den aktuelle personen.

Ansiktsgjenkjennelsesfunksjonen gjenkjenner opp til fem ansikter i et bilde, og kobler dem automatisk mot den sosiale kontaktlisten og mot all annen kommunikasjon man har hatt med personene.Du kan se alle spesifikasjonene til nye X10 i faktaboksen til høyre i saken.

Sony Ericsson presenterer samtidig WM 600, en ny trådløs stereohodetelefon med Bluetooth, lydforbedrende ørepropper og innebygget FM-radio. WM 600 streamer musikk til hodetelefonen i hifi-kvalitet. Du trenger ikke en gang ha telefonen med; krystallklar OLED-skjerm, lett tilgjengelige kontrollknapper og RDS stasjonsinformasjon gjør det enkelt å finne favorittstasjonen - også uten telefonen for hånden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen