Her er verdens minste ultramobile PC!

(CeBIT/Mobilen.no): Påstanden fra produsenten av den PDA-lignende ultraportable datamaskinen G43 er vanskelig å etterprøve, ettersom Digital Cube ikke har oppgitt de eksakte målene.

Skjermen er en 4,3” WVGA (480x800 punkter) trykkføsom TFT-LCD (på norsk: Liten, tynn og skarp fargeskjerm). Prosessoren en AMD GEODE LX800 (500 MHz), som kjører Windows XP home, eller Linux.

Arbeidsminnet er på 250MB (DDR333), og harddisken rommer 30GB. Den har innbygde stereohøyttalere, utgang for lyd og USB-kontakt. 

Nett
I maskinen finnes et nettverkskort for trådløse nett (802.11 b/g) og en kontakt for tilkobling av dokkingstasjon. Dokking er nødvendig om du vil ha bildet overført til en større skjerm eller projektor, eller om du vil koble maskinen til fast nettverk (LAN).

Vi lekte litt med maskinen på CeBIT, og syntes den var et artig møte. Skjermen har bredde nok til å ta inn nettsider i 800 punker, og stort sett gikk det greit å lese teksten. Siden den kjører vanlig Windows XP home, så kan du også bruke den til alt det du el på en ikke alt for rask PC. 

For de enkle programmene
Det betyr at den ikke egner seg for grafikktunge programmer som spill, men at du godt kan se film, høre musikk, surfe nettet, jobbe med presentasjoner, lese e-post med vedlegg osv. Prosessoren er imidlertid ikke av de raskeste (snarere tvert om) så kjør ikke flere samtidige prosesser enn nødvendig.

Tilkoblingen til omverdenen skjer via WLAN, eller du knytter den til Internett ved å bruke en bluetoothmobil som modem. 

Input
G43 har ikke tastatur, ut over noen snarveitaster og en touchpad du styrer musepekeren med. I tillegg kan du altså bruke den trykkfølsomme skjermen til input.

Men med tanke på at du kan putte den i lomma og ha full PC-funksjonalitet med deg er det en imponerende liten boks.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen