Her er verdens første 4G-telefon

(Foto: LG)
(Foto: LG)

LTE, også kjent som 4G, er et skritt nærmere etter at LG i går kunne vise frem den første LTE-støttede telefonen på en presseoppvisning i selskapets forskningsavdeling i Anyang, Sør-Korea. LTE blir trolig neste store utviklingssteg på mobilfronten etter 3G, og det er ventet at operatørene de neste årene vil legge frem konkrete planer for utviklingen videre innenfor LTE.

Makshastighet på 100 Mbps

Selv om LGs presentasjonsmodell er en prototype og ikke en telefon som skal i salg, viser LG at det allerede er fullt mulig å lage LTE-kompatible telefoner.

Sammenlignet med dagens raskeste super-3G-standard, med en maksimal nedlastingshastighet på 7,2 Mbps, vil LTE være et langt skritt fremover. LTE er ventet å ha en teoretisk makshastighet på 100 Mbps på nedlast ing og 50 Mbps opplasting. For å sette dette i perspektiv kan en med LTE laste ned en film på 700 MB på under ett minutt.

– Synlig i horisonten

– Nå som LG har utviklet og testet det første 4G-håndsettet, er et kommersielt produkt synlig i horisonten, sa Dr. Woo Hyun Paik, sjef for teknologisk utvikling i LG Electronics på pressekonferansen.

Det er ventet at de første LTE-telefonene for kommersielt salg vil komme på markedet i 2010.

(Kilder: YTN)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen