Her er verdens beste mobilbilder

Her er verdens beste mobilbilder

Mobilfotokonkurransen Sony Ericsson World View 2008 er nettopp avsluttet. For tredje år på rad har selskapet kåret verdens beste mobilbilde, og i år ble det sendt inn nærmere 65.000 bilder fra 27 land.

En jury bestående av noen av verdens mest fremtredende fotografer har kåret årets vinnerbilde. De kåret bildet ”Peace” til verdens beste mobilfoto. Begrunnelsen er at bildet inneholder alle kvaliteter for et bra mobilbilde, herunder spontanitet, humor, minneverdiget og at bildet er kommuniserbart til et globalt publikum.

I tillegg fremhever juryen bruk av naturlig lys og at bildet vil vekke følelser uavhengig av hvilken verdensdel man kommer fra.Vinneren, Marianne Nill fra Filippinene, vinner en reise jorden rundt til en verdi av 100.000 kroner.

Best i Norge ble Alexander Rafaelsen fra Drøbak, som vant med ”Svalbard”, knipset da Rafaelsen ferierte nettopp på Svalbard. Han vinner en Sony Ericsson C902-telefon.Den norske konkurransen ble gjort samarbeid med fotonettstedet Akam.no.

- Alexander Rafaelsen har vist at han kjenner mobilkameraets muligheter og begrensninger og han har utnyttet dette til fulle. Dermed har han flott et strålende resultat. Bildet har en flott stemning, sier redaktør Erik Faarlund i nettstedet.

Juryen for den globale konkurransen bestod av den anerkjente fotografen Liu Heung Shing, designsjef Martin Wezowski i Sony Ericsson, fotosjef David Viggers i Reuters UK & Ireland og den verdensberømte fotografen Tony Briggs, tidligere London Photographer of the Year.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen